Bovenste plekken ranglijst raken uit zicht

Na een korte winterstop wachtte in de eerste wedstrijd van 2024 op Sportpark Nieuw Zuid De Treffers als tegenstander. De gasten kwamen al vroeg op voorsprong maar in de loop van de eerste helft werd dat omgebogen in een 2-1 achterstand. In de tweede helft werd het weer gelijk en vervolgens scoorde De Treffers nog tweemaal. Quick Boys had de eerste nederlaag van dit kalenderjaar in competitieverband te pakken.

De Treffers zette direct na de aftrap druk op Quick Boys. Dat resulteerde al in de vijfde minuut in een voorsprong van de gasten. Vanaf de achterlijn wist Langeveld Den Dekker te vinden. Die profiteerde volop van de geboden ruimte en wist doelman Van der Helm te passeren.

Aan Quick Boys de taak die achterstand weg te werken. Daar was nog tijd genoeg voor, al kwam er voorlopig maar weinig van terecht. De Treffers waren op zoek naar een verhoging van de voorsprong. Pas na bijna een kwartier produceerde Quick Boys de eerste doelkans toen Reinders Levi van Duijn bereikte die het doel net niet wist te vinden.

In de komende minuten zou Quick Boys steeds meer het initiatief naar zich toetrekken maar kon het doelman Kornelis voorlopig nog niet moeilijk maken. Bovendien moesten de blauw-witten alert blijven bij de uitvallen van De Treffers. Vooral Vlijter, spelend vanaf de rechterflank, bezorgde de verdediging handenvol werk. Bijna halverwege de eerste helft leken De Treffers de voorsprong zelfs nog te vergroten. Vanaf de rechterflank plaatste Vlijter de bal op Waterink die net tekortkwam om koppend te scoren.

Kort hierna maakte Quick Boys gelijk. Vanaf de rechterflank stoomde Junte op richting het doel van Kornelis. Met een schot van afstand in de kruising liet hij de keeper kansloos. Dat leek niet te lang te duren. Kort na de aftrap kwam Vlijter alleen voor doelman Van der Helm, maar wist niet te profiteren. De bal ging over het doel. Quick Boys wilde jagen op nog een doelpunt en slaagde daar al snel in. De Treffers moest een tweede doelpunt incasseren. Weer was het Junte die nu koppend doelman Kornelis passeerde.

In de loop van de eerste helft leek De Treffers zich te herstellen maar het kwam niet meer tot doelkansen. Met de rust al in zicht leek Quick Boys de voorsprong zelfs verder te vergroten. Sem van Duijn forceerde een uitbraak om vervolgens Reinders te vinden, die in kansrijke positie de bal net aan de verkeerde kant van de doelpaal mikte. Met een 2-1 voorsprong gingen beide ploegen aan de thee. De blauw-witten hadden zich na een zwak begin van de wedstrijd prima hersteld.

Aan beide kanten vond bij aanvang van de tweede helft een wissel plaats. Bij Quick Boys bleef Offerhaus achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Owusu. Bij De Treffers keerde Loen niet terug en werd vervangen door Berg. De gasten kwamen beter uit de kleedkamer dan Quick Boys. Kort na hervatting wisten ze de score weer gelijk te trekken. Weer lag Vlijter aan de basis van een doelpunt. Nu wist hij Den Dekker te vinden. Weer bood de blauw-witte defensie veel ruimte, waardoor de aanvaller makkelijk kon scoren.

In de minuten die volgden, leek Quick Boys de schade weer te kunnen herstellen. Eerst kwam Sem van Duijn vrij voor de keeper maar plaatste de bal over het doel. Daarna was er nog een beste kans voor Junte, op aangeven van Nwankwo. Hij miste het gevoel om de bal goed te raken waardoor ook deze doelkans verloren ging. In de loop van de wedstrijd konden De Treffers het doel wel vinden. Eerst uit een vrije schop van Dkidak die direct in het doel belandde. Nog was het leed niet geleden voor Quick Boys, dat nog wel aandrong maar zich stukliep op de solide defensie van de gasten.

Met nog tien minuten op de klok wisten De Treffers opnieuw het doel te vinden. Nu kwam Waterink tot scoren waarmee hij uiteindelijk de uitslag op 2-4 bepaalde. Met het oog op de komende bekerwedstrijd tegen AZ verspilden de blauw-witten verder zo weinig mogelijk energie.

Foto’s: Pro Shots