Derby eindigt onbeslist

Voorafgaand aan de wedstrijd werd door voorzitter Van Kruistum een in memoriam uitgesproken naar aanleiding van het overlijden van erelid Dirk van Duijn. De clubman in hart en nieren maakte zich decennia lang op vele manieren verdienstelijk voor de club. Op indrukwekkende wijze werd er ook een minuut stilte gehouden.

Quick Boys begon sterk aan de wedstrijd maar kwam niet tot scoren. In de loop van de eerste helft deden beide tegenstanders maar weinig voor elkaar onder. De doelpunten vielen pas in de tweede helft. Rijnsburgse Boys nam een 0-2 voorsprong en leek de wedstrijd op slot te kunnen gooien. Toch wist Quick Boys in het laatste kwartier van de wedstrijd de schade alsnog te herstellen. Net als in de uitwedstrijd moesten de punten worden gedeeld.

Eenmaal afgetrapt trok Quick Boys al snel het initiatief naar zich toe. Hoewel Rijnsburgse Boys de eerste doelkans forceerde en via Assante gevaarlijk werd. Doelman Van der Helm wist het gevaar te keren. Een paar minuten later zou Quick Boys via Sem van Duijn op aangeven van Levi van Duijn gevaarlijk worden. Via een Rijnsburgs been belandde de bal naast het doel. Quick Boys bleef op zoek naar de voorsprong. Na een kwartier zette Bosman een aanval op waaruit Sem van Duijn werd gevonden, die plaatste de bal over het doel. Rijnsburgse Boys stond onder druk van Quick Boys dat meerdere malen kansrijk leek te worden, maar het vizier nog niet op scherp had staan waardoor doelpunten uitbleven. Verder dan een aantal hoekschoppen kwamen de blauw-witten niet.

Bijna halverwege de eerste helft leek Sem van Duijn weer in scoringspositie te komen, alert optreden van doelman Zonneveld voorkwam een achterstand voor de gasten. Hoewel Quick Boys tot dan toe het initiatief in de wedstrijd had, slaagde Rijnsburgse Boys er steeds beter in om onder die druk uit te komen. Er ontwikkelde zich een wedstrijd tussen twee ploegen die maar weinig voor elkaar onderdeden. Dat leidde tot een doelkans voor Zeldenrust, die profiteerde van een zwakke opbouw aan de kant van Quick Boys. Hij wist de doelkans niet op waarde te schatten en schoot de bal hoog over. Er zou een periode aanbreken met over en weer maar weinig doelkansen. Dat duurde tot tien minuten voor de rust. Toen probeerde Van der Moot met een lobje Van der Helm te verrassen. De doelman moest alles uit de kast halen om zijn doel schoon te houden. In de extra tijd probeerde Van der Moot met een omhaal Van der Helm het nakijken te geven, nu plaatste hij de bal over het doel.

Waar Quick Boys in eerste instantie de bovenliggende partij was, hadden de blauw-witten in de loop van de eerste helft het initiatief uit handen gegeven waardoor Rijnsburgse Boys alsnog terug kon komen in de wedstrijd. Wilde Quick Boys de wedstrijd alsnog naar zich toetrekken, zou het tempo in de opbouw opgeschroefd moeten worden. Daar ging voorlopig te weinig verrassing van uit.
De tweede helft was amper begonnen of Quick Boys keek al tegen een achterstand aan. Waar de verdediging en vele toeschouwers overtuigd waren van een buitenspelpositie, liet arbiter Schaper het spel doorgaan. Zeldenrust had een zee van ruimte om een doelpoging te wagen. Via doelman Van der Helm verdween de bal over de doellijn. Protesten van de kant Quick Boys bleven zonder resultaat.

Quick Boys rechtte de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar liep zich voorlopig stuk op de verdediging van Rijnsburgse Boys. Na een kwartier werd de schade nog groter. Counterend kon Zeldenrust razendsnel het veld oversteken om vervolgens doelman Van der Helm kansloos te laten. Met nog een half uur te gaan keek Quick Boys aan tegen een 0-2 achterstand. Weer dreigde een nederlaag in een thuiswedstrijd.

Daarna leek Van der Moot de voorsprong nog verder te vergroten, maar zijn voorzet werd van de doellijn weggewerkt. Intussen was Quick Boys gaan wisselen. De Beste en Bosman werden naar de kant gehaald voor Owusu en Broekhuizen. De nieuwe krachten moesten het team een extra impuls geven om alsnog een beter resultaat uit de wedstrijd te halen. Voorlopig zag het er niet naar uit dat de blauw-witten een kentering zouden kunnen forceren. Maar met nog een kwartier op de klok bracht Sem van Duijn de spanning terug: uit de kluts in balbezit gekomen, schoot hij de bal hard in de touwen. Dat doelpunt smaakte naar meer.

Even later leek Meerstadt op aangeven van de zojuist ingevallen Franken de gelijkmaker te scoren. Met een fraaie redding hield doelman Zonneveld nu zijn doel wel schoon.
In de resterende tijd zou Rijnsburgse Boys zich nog eens laten gelden. Invaller de Bruin leek zijn ploeg weer naar een veilige voorsprong te kunnen schieten. Nu voorkwam Van der Helm met een fraaie redding een doelpunt, waardoor Quick Boys hoop mocht blijven houden op tenminste een punt.

Vlak voor tijd zette Ogidi Nwanko vanaf de linkerflank een aanval op waaruit de meegekomen Staal werd gevonden, die koppend de 2-2 liet aantekenen.
In de extra tijd waren er nog kansen voor beide teams, maar het doel werd niet meer gevonden waardoor de gelijke stand op het bord bleef.

Foto’s: Pro Shots