In Memoriam Dirk van Duijn

Met ontroering hebben we kennisgenomen van het overlijden van Dirk van Duijn, ons tientallen jarenlang niet weg te denken boegbeeld van Quick Boys. Hij wist zijn lengte ruimschoots te compenseren met een bulderend stemgeluid dat je al van verre op zijn aanwezigheid attendeerde. Een slopende ziekte maakte een einde aan zijn aardse bestaan. Dirk vond tijdens zijn ziekteproces rust in een rotsvast vertrouwen op zijn Schepper.

We condoleren zijn vrouw Angelique, de kinderen en kleinkinderen met dit enorme verlies. Dirk zal een enorme leegte nalaten. Wij, als Quick Boys familie staan in deze moeilijke tijd om jullie heen! 

We verliezen in Dirk een erudiet mens. Een man die ongelofelijk veel energie in Quick Boys heeft gestoken en altijd achter zijn bureau te vinden was. Hij was de vraagbaak van de club. Hij had een kritische blik op alles en iedereen en was een terriër als dingen hem niet bevielen. Maar hij was ook loyaal aan genomen besluiten. Een goedlachs en aimabel mens is niet meer bij ons.  

Zoals gezegd was Dirk heel lang actief in de vereniging. Als jeugdtrainer heeft hij onze enige Katwijkse international Dirk Kuijt onder zijn hoede gehad en hij stak dat niet onder stoelen of banken. Ook acteerde hij als trainer in de jaren 90 met de toenmalige A1 en B1 op eerste divisie niveau. Een uiterst knappe prestatie in die tijd. Als bestuurslid technische zaken was hij nauw betrokken bij één van de meest succesvolle periodes van Quick Boys. Toentertijd onder de hoede van het duo Aandewiel/Van der Werff. Dirk stond ook aan de wieg van de komst van het Nederlands Elftal op Nieuw Zuid als trainingslocatie. Hij was in Zeist de contactpersoon voor alle trainingen van Oranje en de jeugdinterlands die op Nieuw Zuid werden gespeeld. De goede relatie met de KNVB is mede dankzij Dirk ontstaan. Verder kenden wij Dirk natuurlijk ook als (leden)administrateur, kaartverkoper op wedstrijddagen en sponsor. Waar was hij eigenlijk niet bij betrokken?

Persoonlijk denk ik ook met genoegen terug aan de gemeenteraadsperiode die ik samen met hem vanuit de CDA-fractie vorm heb mogen geven.

Dirk was sinds 2015 lid van verdienste en werd in het voorjaar van 2023 door de algemene ledenvergadering benoemd tot erelid van Quick Boys.

Namens
Bestuur K.v.v. Quick Boys
Businessclub Quick Boys
Supportersvereniging Quick Boys

Bart van Kruistum

Er is gelegenheid tot condoleren D.V. dinsdag 30 januari van 19.00 tot 20.30 uur in het sponsorhome van Voetbalvereniging Quick Boys, Laan van Nieuw Zuid 25, 2225 SE Katwijk.

Rouwkaart Dirk van Duijn