Groots afscheid tijdens kampioenenbal op Nieuw Zuid

Een week na het behalen van het kampioenschap in de Hoofdklasse B stond sportpark Nieuw Zuid in het teken van afscheid nemen én het weerzien van oude bekenen. De kampioensploeg van trainer Jan Zoutman speelde een vriendschappelijke wedstrijd tegen de kampioenen uit 2004 onder leiding van trainer Arjen van der Werf. De oudgedienen, met onder andere Hendrik van Beelen, Raymond Flaton, Marrnix van der Gun en Brian Mussche in de gelederen, wisten op de transfermarkt een gouden slag te slaan door niemand minder dan Dirk Kuijt vast te leggen voor het oefenduel. Zodoende was het gouden koningskoppel Kuijt – Van Beelen weer herenigd op Nieuw Zuid tijdens de “Clash of the Champions”.

De aanvaller van Feyenoord was hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de winnende treffer en gaf daarmee de sterkte comeback van de kampioensploeg uit 2004 extra lading. De equipe van Van der Werf moest lijdzaam toezien hoe het huidige Quick Boys uitliep naar een 3-1 voorsprong. Mohamed el Osrouti was verantwoordelijk voor de openingstreffer. Maarten Bak bracht zijn ploeg nog langszij, maar wie anders dan Yordi Teijsse zorgde voor de 2-1 ruststand.

In het tweede bedrijf werd de voorsprong vergroot tot twee doelpunten toen de afscheidnemende invaller Thom de Vries in de korte hoek keeper Kees Guijt wist te passeren. De kampioenen van 2004 toonden veerkracht en kwamen in de persoon van Bak terug in de wedstrijd. Enkele minuten later werd de stand zelfs gelijkgetrokken dankzij een doeltreffende kopbal van Mathijs van der Plas.
Het duel kon twee kanten op, beide ploegen kregen mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Uiteindelijk zorgde Kuijt voor het slotakkoord. De ex-international mocht alleen op doelman Raymon Kuipers afstevenen en schoot de bal in de verre hoek: 3-4.

Na afloop van de wedstrijd werd de Speler van het Jaar bekendgemaakt, en werd afscheid genomen van de vertrekkende spelers en stafleden. Meer daarover is hier te vinden.

‘s Avonds werden de supporters en vrijwilligers door de spelers getrakteerd op een gezellige feestavond, waarmee het voetbalseizoen 2015-2016 in stijl werd afgesloten. Hierna resten nog de Familiedagen die van maandag 31 mei tot en met zaterdag 4 juni aanstaande plaatsvinden.

Geef een antwoord