Invoering nieuwe speelwijze jeugdopleiding Quick Boys

Tijdens de laatste voorjaarsledenvergadering heeft technisch manager Gert Aandewiel een presentatie gegeven over de nieuwe Quick Boys-visie op het opleiden van de eigen jeugdspelers.

De doelstelling is om de huidige jeugdopleiding een impuls te geven op het gebied van de ontwikkeling van onze spelers en trainers, wat op termijn moet leiden tot een verbeterde doorstroming naar de A-selectie van Quick Boys.

In de nieuwe visie zal er hard gewerkt gaan worden aan de
verdere ontwikkeling van spelers op tactisch en fysiek vlak, en aan het kweken van de winnaarsmentaliteit die nodig is om het eerste elftal van Quick Boys te halen.
Een belangrijke pijler van de Quick Boys-cultuur zal als een rode draad door de opleiding lopen: resultaten halen op basis van hard werken als individu én met elkaar, met een aanvallende speelstijl als basis.

Als onderdeel van dit alles heeft Gert Aandewiel woensdag jl. middels een presentatie een begin gemaakt met de invoering van een nieuwe speelwijze. Alle jeugdselectieteams gaan op deze manier trainen en spelen.
In de maand juni zullen de nieuwe selectieteams van de A-, B- en C-junioren en de D-, E- en F-pupillen hiermee kennismaken. Tijdens presentaties en trainingen worden de betreffende trainers bijgeschoold op het gebied van training en wedstrijdcoaching, gericht op deze speelwijze. De spelers in alle leeftijdsgroepen worden zo op dezelfde manier opgeleid.
Gedurende het seizoen worden de trainers hierbij ondersteund door Gert Aandewiel, Theo Guijt (hoofd opleidingen), Arjen van der Werf (hoofd Dirk Kuijt Voetbalschool) en Wim van der Plas (oud jeugd- en seniorentrainer bij Quick Boys). Als kenners van de Quick Boys-cultuur zullen zij vanuit hun trainerservaring het werken volgens deze visie binnen de jeugdopleiding bewaken en bijsturen, en daarmee de ontwikkeling van onze jeugdspelers op de lange termijn waarborgen.

Geef een antwoord