Jordy Groot maakt de overstap naar K.v.v. Quick Boys

Met ingang van het seizoen 2016-2017 zal Jordy Groot deel uitmaken van de A-selectie van K.v.v. Quick Boys. De multifunctionele speler komt over van zondageersteklasser SJC uit Noordwijk. Groot is na Kenneth Misa-Danso de tweede aanwinst van de blauwwitten voor het nieuwe voetbaljaar.

De 27-jarige Groot is bezig aan zijn negende seizoen aan de Lageweg in Noordwijk. Tussendoor kwam de linkspoot één jaar uit voor Voorschoten’97. Onder andere samen met oud-ploeggenoot Robert Steemers was Groot een van de opponenten van Quick Boys in de Hoofdklasse A. Terug op het oude nest is de geboren Haarlemmer al jaren een zeer constante factor met een hoge productiviteit. Vorig seizoen scoorde hij elf keer voor de Noordwijkse zondageersteklasser, nu staat de teller alweer op zes treffers.
,,In onderlinge vriendschappelijke wedstrijden tussen Quick Boys en SJC is Groot ons telkens in positieve zin opgevallen,” verklaart Gert Aandewiel. De technisch manager van de club is blij met de nieuwe aanwinst. ,,Groot beschikt over een uitstekende wedstrijd- en trainingsmentaliteit en ziet het spelletje goed. Bovendien is hij snel en heeft hij een voortreffelijke trap in de benen. Met hem hebben we een speler vastgelegd die op meerdere posities inzetbaar is. De door het aangekondigde vertrek van Mike Derlagen ontstane vacature van linksback is nu ingevuld. Ook kan Groot uitstekend als centrale verdediger en op het middenveld uit de voeten.”

De speler in kwestie heeft altijd de ambitie gehad om op een hoger niveau te acteren. ,,Twee jaar geleden werd ons dochtertje geboren. Dat was toen niet het geschikte moment om de stap te maken. Bovendien heb ik het altijd uitstekend naar mijn zin gehad bij SJC. Als Quick Boys dan nu alsnog langskomt, dan moet je die kans met beide handen grijpen,” aldus Groot die in het dagelijks leven werkzaam is bij een thuiszorgwinkel in Lisse.
Onlangs was Groot te gast bij de wedstrijd op sportpark Nieuw Zuid tussen Quick Boys en Heinenoord (3-0). Ook zijn huidige trainer Kees Zethof was mee. “Hij is heel realistisch en gunt mij deze stap hogerop. Het is fijn om ook zijn goedkeuring te hebben. Dat maakt de keuze nog makkelijker,” besluit de vader van twee kinderen.

Langs deze weg wordt Groot alvast van harte welkom geheten op Nieuw Zuid en wil het Technisch Management hem veel succes en plezier toewensen bij de blauwwitten.

 

Geef een antwoord