Quick Boys bekert verder ten koste van NAC Breda

Op een regenachtig sportpark Nieuw Zuid heerste een perfecte cup-sfeer. Het is alweer heel wat seizoenen geleden dat Quick Boys deelnam aan het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. In de eerste ronde van deze jaargang was de tegenstander NAC Breda, middenmoter in de Keukenkampioen Divisie.

In de loop van de eerste helft kwam Quick Boys op voorsprong. Die wist de ploeg te verdedigen tot het eind van deze wedstrijd, die ook nog eens door onweer tijdelijk moest worden gestaakt. Zo werd dit duel met winst afgesloten.

Na het eerste fluitsignaal probeerde NAC Breda al snel op voorsprong te komen. Haugen leek in kansrijke positie te komen, maar werd door Meerstadt naar de grond gewerkt ten koste van een gele kaart. De vrije schop op de rand van het 16-meter gebied bleef zonder resultaat.

De gasten bleven aandringen maar zonder succes. Ze kwamen voorlopig niet verder dan een paar doelpogingen van afstand. Quick Boys hield zich makkelijk staande tegen de profs en ging zelf op zoek naar de goal. Na ongeveer een kwartier spelen, kreeg de thuisploeg de eerste echte kans. Junte schoot vanaf de rand van het strafschopgebied maar dat werd een prooi voor doelman Troost.

In deze fase ging Quick Boys op zoek naar meer. De blauw-witten deden weinig onder voor de tegenstander en wierpen alle schroom van zich af. Voorlopig kwamen beide ploegen echter niet tot scoren

Ruim halverwege de eerste helft was het de ploeg van Thomas Duivenvoorden die toch op voorsprong kwam. Op aangeven van Franken kwam Broekhuizen in balbezit, om vervolgens met een knap afstandsschot doelman Troost kansloos te laten. NAC Breda probeerde direct de schade te repareren. Haugen waagde een doelpoging die voorlangs ging en leek even later weer gevaarlijk te worden. Maar de aanvaller moest zijn meerdere erkennen in doelman Van der Helm. Uit de rebound dreigde Staring nog gevaarlijk te worden, maar zijn doelpoging belandde naast het doel. Het offensiefje van de gasten duurde niet lang en de Bredase storm ging weer snel liggen.

Met nog tien minuten te gaan was het Quick Boys dat weer dreigend werd. Meerstadt profiteerde van wanorde in de defensie van de geel-zwarten en legde af op Broekhuizen. Zijn doelpoging werd gekraakt, ten koste van een hoekschop die zonder gevolgen bleef. Tot de rust kon doelman Van der Helm zich nog onderscheiden, door een beste kans van Haugen te neutraliseren.

NAC Breda zou blijven aandringen maar miste de finesse in de afronding. Beide tegenstanders kwamen niet meer tot scoren en met een 1 -0 voorsprong ging Quick Boys de rust in. Mede door hard werken, was de ploeg minstens gelijkwaardig aan NAC Breda dat niet goed omging met de enkele uitgespeelde kans die er kwam.

Het team van coach Van Gastel begon de tweede helft zonder Kemper. Hij was vervangen door Leemans. Al snel leek Quick Boys de voorsprong te verdubbelen toen Sem van Duijn in kansrijke positie kwam. Hij kopte de bal op het dak van het doel. En vlak daarna was er weer gevaar, uit een inworp die voorlangs ging. Niemand van de blauw-witten kon de bal het beslissende zetje geven. Korte tijd later moest de wedstrijd wegens onweer tijdelijk gestaakt worden. Na ongeveer een kwartier kon er weer worden verder gespeeld.

Na de hervatting was de eerste doelkans voor NAC Breda, weer haperde de afwerking. Kort hierop mocht Reinders aan de andere kant een vrije schop nemen, iets buiten het strafschopgebied. Hij mikte net over. Gedoe achterin bij de gasten gaf Junte de kans om Sem van Duijn te lanceren. Zijn poging kon door de goalie nog net tot corner worden verwerkt. Het bleef een open wedstrijd en beide tegenstanders konden in de loop van deze helft afwisselend gevaarlijk worden. NAC Breda zette af en toe druk op de defensie van Quick Boys, maar sprong niet zuiver om met de mogelijkheden. Daardoor bleef de voor hen hatelijke nul maar op het scorebord staan. De Katwijkers weigerden zich in te graven en lieten zich meermaals aan de andere kant van het speelveld zien. De vele regen maakte het er niet makkelijker op voor beide teams.

Meer doelpunten bleven uit, zodat Quick Boys verdiend de zege naar zich toetrok en de tweede ronde van dit bekertoernooi bereikte.

Foto’s: Pro Shots