Quick Boys wint nuttig oefenduel bij Eemdijk

De ploeg van trainer Thomas Duivenvoorden heeft VV Eemdijk verslagen met 2-4. De wedstrijd werd gespeeld als onderdeel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

30. Nick Runderkamp

Vanaf de aftrap probeerden de gasten hun tegenstander al op eigen helft onder druk te zetten. Dat had al snel resultaat. In de 8e minuut veroverde Van den Meiracker op knappe wijze de bal in het strafschopgebied. Daarna schoot Bram Franken beheerst de 0-1 binnen.

Het overwicht van Quick Boys leverde behoorlijk wat kansen op, maar de voorste linie stond nog niet op scherp. Toch liet Eemdijk zich ook niet onbetuigd. Zij kwamen er in de eerste helft een paar keer gevaarlijk uit. Niet lang voor de rust eindigde een aanval zelfs op de paal. De Katwijkers schakelden daarbij razendsnel om, want uit de rebound viel de 0-2. Nick Runderkamp bereikte na een lange rush Sem van Duijn, die fraai de keeper wist te verschalken.

Voor de aftrap van de tweede helft bracht de technische staf acht verse krachten: Kees Zwanenburg, Ivailo Staal, Jan-Willem Kamp, Jesse Reinders, Levi van Duijn, Marcus Scholten, Ravelino Junte en Jerrel Hak. Alleen Van der Helm, Bosman en Van den Meiracker werden niet vervangen in de rust.

De achterhoede kreeg het lastiger en speelde bij vlagen slordig. Daar profiteerde de thuisploeg al na twee minuten van: 1-2. Over en weer bleven er kansen komen, maar het duurde tot de 72e minuut voor er weer een doelpunt viel. Junte liet de doelman kansloos met een knappe schuiver van buiten het strafschopgebied.

Even later werd het ook meteen 1-4. De teruggekeerde Blom had op rechts een heerlijke actie in huis. Daarna bereikte hij Hak bij de tweede paal. Die nam de bal goed aan en schoot razendsnel binnen in de verre hoek. Meteen na die goal was Quick Boys verdedigend nog niet helemaal wakker en een minuut later bolde het net alweer aan de andere kant.

Verder lieten de blauw-witten het niet komen. Zo eindigde het duel in een 2-4 overwinning. Een wedstrijd die nuttig was, maar van Quick Boys-kant niet altijd goed. Bij vlagen liet de ploeg mooie dingen zien, maar de staf zal zeker mogelijkheden zien om hier en daar nog wat bij te schaven. Dat past ook bij het proces waarin het team zit.

Aanstaande dinsdag zet Quick Boys de oefencampagne in Rotterdam voort met een uitwedstrijd tegen de beloften van landskampioen Feyenoord. Het duel op Varkenoord begint om 20:00 uur.