Nick Broekhuizen sluit definitief aan bij Quick Boys

Trainer Thomas Duivenvoorden kan komend seizoen een beroep doen op Nick Broekhuizen. De Lisserbroeker, die het eerste blok van de voorbereiding op Nieuw Zuid heeft meegedaan, kiest definitief voor Quick Boys en tekent een eenjarig contract met een eenzijdige cluboptie voor een tweede seizoen. Vanavond zal Broekhuizen weer aansluiten bij de selectie van de blauw-witten.

De 21-jarige Broekhuizen is geen onbekende in deze regio. De aanvallende middenvelder kwam via de jeugdopleidingen van FC Lisse en Alphense Boys bij de profs van ADO Den Haag terecht. De inwoner van Lisserbroek maakte vorig seizoen zijn officiële debuut in de hoofdmacht van de club uit de Hofstad en was een vaste waarde in het beloftenelftal.

Zodoende wordt het geduld van Gert Pluimgraaff, bestuurslid Selectievoetbal, alsnog beloond. ,,Nick en ik zijn al een heel tijdje met elkaar in contact. Ik ben blij dat we nu de samenwerking aangaan. Nick is een diepgaande middenvelder met scorend vermogen, een speler die van toegevoegde waarde kan zijn voor Quick Boys. Het is bovendien erg fijn dat we na het vertrek van Jim Beers, Matthijs Koster en Ricardo Kuijvenhoven en het stoppen van Mohamad Mahmoed en Borg Knijnenburg de middenlinie weer helemaal op orde hebben.”

Na enkele weken van afwezigheid sluit Broekhuizen zich weer aan bij de blauw-witten om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. ,,In eerste instantie vond ik het nog te vroeg om een definitieve keuze te maken. De transfermarkt was immers net open. Bij het VVCS-team kon ik fit blijven en zien wat er eventueel nog op mijn pad zou komen. Tijdens het eerste gedeelte van de voorbereiding heb ik echter wel een heel goede indruk kunnen krijgen van deze club. Hier is alles heel goed geregeld. Ik weet ook hoe het voetbal leeft op Nieuw Zuid. Daarom heb ik Quick Boys altijd in het achterhoofd gehouden.”

Daarmee gaat ook de wens van zijn moeder in vervulling. ,,Ik begreep van Gert dat ze tegen hem gezegd had dat ze hoopte dat ik uiteindelijk voor Quick Boys zou kiezen, haha! Het heeft mijn beslissing niet beïnvloed, maar voor haar is het natuurlijk wel prettig dat ze niet ver hoeft te reizen om mij te zien voetballen.”

En dus sluit Broekhuizen weer aan op Nieuw Zuid en focust hij zich volledig op de competitie met Quick Boys. ,,De doelstelling voor komend seizoen is moeilijk te bepalen. Wij hebben een vrij jonge groep met een nieuwe staf. Het is naar mijn mening niet realistisch om te zeggen dat we voor de titel gaan. We zullen wel zien hoe ver we komen.”

Naar verwachting zal Broekhuizen snel kunnen wennen aan zijn nieuwe weekritme en is niet bang voor het zwarte gat. ,,Ik volg de HBO-opleiding Bestuurskunde in Den Haag. Ik begin aan mijn derde jaar. Nu kan ik ook daadwerkelijk bij de lessen aanwezig zijn, als profvoetballer is dat niet altijd mogelijk. In de tweede helft van het studiejaar ga ik ook stage lopen. Met de trainingen in de avonden en de wedstrijden in het weekend is mijn week goed gevuld.”

De clubleiding feliciteert Nick Broekhuizen met zijn overgang naar Quick Boys en wenst hem veel plezier en succes toe op sportpark Nieuw Zuid.