Quick Boys wint van DSO

De blauwwitten kwamen in actie ter ondersteuning van de stichting KIKA
Voetbalvereniging DSO uit Zoetermeer organiseert dit seizoen oefenwedstrijden tegen toonaangevende clubs waarbij een goed doel, te weten Stichting KIKA, ondersteund wordt. Ook Quick Boys neemt deel aan het zogenaamde nederlagentoernooi. Gisterenavond kwamen de blauwwitten in actie op sportpark Bentwoud. De formatie van interim-trainer Gerard de Geus won met 5-2.

Naast Quick Boys zullen ook ADO Den Haag, Argon, Montfoort, Scheveningen, Ter Leede en Westlandia in de loop van het voetbaljaar in actie komen tegen DSO. De tegenstander die de Zoetermeerders de grootste nederlaag weet toe te brengen, wint het Zetacom/Stichting KIKA-toernooi. Tijdens de wedstrijden wordt het goede doel gepromoot en hoopt de organisatie aan het einde van het seizoen een mooi bedrag te kunnen doneren aan Stichting KIKA.

In Zoetermeer opende Jaco van der Bent na een kwart wedstrijd de score namens de bezoekers. Binnen enkele minuten wist DSO de achterstand om te buigen in een voorsprong door keeper Kevin Sip tweemaal te verschalken. Na een fraaie aanval scoorde Jeroen Ketting de gelijkmaker. De treffer ging voorbij aan Pascal van der Plas, die na een half uur uitviel met twee gebroken middenhandsbeentjes.
Na de pauze, met vijf verse krachten aan de zijde van Quick Boys, vertaalden de blauwwitten het verschil in kwaliteit in meer doelpunten. Maarten Bak scoorde vanaf dertig meter, waarna Ketting op aangeven van Chevello de Rijp zijn tweede treffer van de avond mocht aantekenen. Michael van der Heijden, weer helemaal terug van weggeweest, bepaalde met een halve omhaal de eindstand op 5-2.