Robin Faber per direct inzetbaar voor Quick Boys

De verdediger komt over van het IJslandse Vikingur Reykjavik
Per heden kan trainer Wilfred van Leeuwen gebruikmaken van de diensten van Robin Faber. De verdediger traint sinds enkele weken mee met het vlaggenschip van Quick Boys en heeft met de club overeenstemming bereikt over een verblijf op Nieuw Zuid. Deze week is de geboren Doetinchemmer speelgerechtigd verklaard door de KNVB. Zodoende kan Faber volgende week in het thuisduel met Huizen zijn officiële debuut maken voor de blauwwitten. 

De 24-jarige Faber speelde in de jeugd bij De Graafschap, Helmond Sport en PSV. Tijdens zijn periode bij die laatste club kwam hij tevens uit voor het Nederlands Elftal onder de 17 jaar. Vervolgens speelde Faber namens Vitesse en ADO Den Haag in de beloftencompetitie. Vorig seizoen stond Faber onder contract bij FC Eindhoven. Namens die club kwam de mandekker tijdens negentien wedstrijden in actie en scoorde hij een keer in de Jupiler League. Faber koos na dat seizoen voor een avontuur op IJsland. Na zijn periode bij Vikingur Reykjavik keerde hij weer terug in Nederland.

Faber, wiens sterke punten passing, coaching en mandekking zijn, maakt deel uit van de selectie die zich momenteel op Tenerife voorbereid op de tweede seizoenshelft. De webredactie wil Robin in ieder geval hartelijk welkom heten bij Quick Boys en wenst hem heel veel succes toe op sportpark Nieuw Zuid.

Geef een antwoord