Talent Borg Knijnenburg ondertekent eerste contract

Twee maanden geleden had de aanvallende middenvelder niet durven denken dat hij binnen afzienbare tijd een meerjarige verbintenis zou tekenen op sportpark Nieuw Zuid. Na een geslaagd trainingskamp op Tenerife en een succesvolle oefencampagne tekende de 18-jarige Borg Knijnenburg gisterenavond zijn eerste contract bij Quick Boys die hem tot medio 2025 aan de club verbindt.

De zoon van een Wassenaarse vader en een Katwijkse moeder werd geboren in Leiderdorp voordat hij op jonge leeftijd met het gezin naar Zweden emigreerde. In Scandinavië bracht Knijnenburg het grootste gedeelte van zijn jeugd door en hij beschikt dan ook over een dubbel paspoort. Drie jaar geleden keerde de familie Knijnenburg weer terug naar Nederland om zich te vestigen in Katwijk aan den Rijn. Borg meldde zich vervolgens op Nieuw Zuid en startte in Quick Boys JO17.

,,Het is goed om te zien dat hij de lijn heeft doorgetrokken van het trainingskamp. Borg is een heel jonge speler met een goede drive en een functionele techniek die ook nog regelmatig zijn doelpunten meepakt. Wij zijn heel blij dat er opnieuw een speler vanuit de jeugdopleiding de stap naar de A-selectie kan maken,” aldus een tevreden bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff.



De speler in kwestie kende de afgelopen tijd een stormachtige ontwikkeling. ,,Het gaat allebei best wel snel. Tot aan de winterstop had ik niet één keer meegetraind met het eerste elftal. Vervolgens mocht ik mee op trainingskamp en deze week tekende ik mijn eerste contract. Dat had ik een paar maanden geleden niet zien aankomen,” vat Knijnenburg zijn avontuur samen.

Voor de camera van Quick Boys TV gaf Knijnenburg na afloop van het gewonnen oefenduel met Jong ADO Den Haag (3-1) aan dat hij goed is opgevangen door de groep. Het voelt voor hem heel natuurlijk. Ook lijkt hij zich met zijn spel ogenschijnlijk moeiteloos aan te passen. ,,Ik denk dat ik een speler ben die profijt heeft van goede, slimme spelers om zich heen. Daar word ik zelf ook beter van en op die manier kan ik het beste uit mezelf halen.”

Daar waar Knijnenburg bij Jong Quick Boys nog weleens in verschillende linies heeft gespeeld, focust hij zich nu voornamelijk op een plek op het middenveld. ,,Daar ligt mijn voorkeur. Op de nummer 8- of 10-positie. Mijn persoonlijke doelstelling is om de komende tijd stabiel en goed te blijven presteren en op termijn een basisplaats te veroveren in het elftal.”

Langs deze weg wordt Borg Knijnenburg van harte gefeliciteerd met zijn eerste contract en wenst de Technische Commissie hem veel succes en plezier toe op Nieuw Zuid.