Onnodig puntverlies in Veenendaal voor tam Quick Boys

Het team van trainer Grünholz heeft een flinke periode achter de rug zonder wedstrijden ‘voor het echie’. Maar eindelijk was het weer zover. Quick Boys 1 mocht de wei in voor het duel bij GVVV. Ook de supporters waren er klaar voor en bouwden alvast een mooi sfeertje. Dit kon niet misgaan: de groep zou toch wel enorm gretig zijn en de vonken moesten er vanaf gaan spatten. Gelet op de kwaliteit van het spelersmateriaal leken de drie punten daarmee binnen handbereik.

In de beginfase ging het ook voortvarend en was er geen vuiltje aan de lucht. De eerste kans deed zich voor in de 6e minuut. Toen wist de keeper van de thuisploeg een schot van El Kachati maar net te verwerken. De rebound leek ook nog kansrijk maar was niet besteed aan Kamp.

Al snel werd duidelijk dat de vooraf verwachte frisheid en felheid aan Katwijkse zijde ontbrak. Misschien speelde het verschil in ritme daarbij ook wel een belangrijke rol. Voor de spelers van GVVV was dit tenslotte alweer de vierde (!) competitiewedstrijd na de lange winterstop. Zij oogden scherper en waren vaak een stapje eerder. Daardoor gingen teveel duels verloren. Bovendien was het spel onrustig en de passing regelmatig slordig. Aanvankelijk leidde dat achterin nog niet tot grote problemen. Maar na een klein half uur kwam er door onoplettendheid in de Quick Boys-defensie dan toch een levensgrote kans voor de Veenendalers. Het thuispubliek juichte al en de speaker zette de Goal-tune vast in. De bal bleek echter door Haouat in het zijnet te zijn gewerkt.

Direct daarna nam El Kachati in de tegenstoot het vijandelijke doel weer onder vuur. Een schot dat rakelings over ging.

Toch nam GVVV in deze fase het heft in handen. Quick Boys kreeg het steeds moeilijker en moest het voorin hebben van een enkele uitbraak. Zo kwam Maatsen gevaarlijk door in de 16. Bij gebrek aan aansluiting moest hij echter kiezen voor een schot vanuit een te lastige positie.

Op slag van rust was daar de grootste kans van de eerste helft. Levi van Duijn kwam na een goede loopactie alleen voor de goal, op aangeven van Runderkamp. Maar de keeper wist zijn inzet te keren en beide ploegen gingen aan de thee bij een 0-0 stand.

Quick Boys kwam matig uit de kleedkamer. Dat leidde na een paar minuten tot een tegendoelpunt, dat werd afgekeurd wegens buitenspel. De waarschuwing was blijkbaar even nodig, want daarna pakte de ploeg het goed op. Het spel werd beter en er kwam meer grip op de wedstrijd. Na een knappe ingreep had Ket een mooie slalom in huis, maar hij miste daarna de kracht om echt gevaarlijk op doel te schieten. En even later was het raak, toen El Kachati werd gelanceerd door Runderkamp. De kersverse aanwinst rondde het heel beheerst af: 0-1.

Vlak daarna was er een bijzonder moment aan de andere kant. Een aanval van GVVV leek te stranden doordat de bal ruim over de achterlijn ging. Iedereen op het sportpark had dat gezien, inclusief de spelers van beide ploegen. Iedereen? Nee, twee mensen hadden het even gemist: de scheidsrechter en zijn assistent. Dus toen Haouat namens de thuisploeg toevalligerwijs de bal voor z’n voeten kreeg, bleek dat ineens een enorme kans. Er was een geweldige reactie van keeper Van der Plas voor nodig om een wel heel dubieus tegendoelpunt te voorkomen.

Wat volgde was een fase waarin Quick Boys controle had over de wedstrijd. Uitbreiding van de voorsprong leek dichterbij dan een gelijkmaker. Wel werd er druk gewisseld. Zo moest onder meer de uitstekend spelende Ket na vijf kwartier het veld ruimen. Bovendien leken enkele spelers op een minder gebruikelijke positie terecht te zijn gekomen. Beide zaken werden zeker niet door iedereen langs de kant begrepen.

Toch viel de 1-1 heel onverwacht. In de 80e minuut werd Bitter aangespeeld. De Veenendaalse aanvaller raakte de bal volkomen verkeerd en vond zo onbedoeld een medespeler. Die kon ongehinderd uithalen en liet de Quick Boys-goalie kansloos.

Foto’s: Pro Shots

In de resterende speeltijd werd invaller Van Kippersluis nog twee keer gevaarlijk. Aan de andere kant kon Pim van der Plas zich nog eens onderscheiden bij een uitbraak. Zo eindigde dit duel in 1-1. Al met al was de teleurstelling over dit resultaat aan Katwijkse zijde groot. Vooral omdat er na de voorsprong kansen waren geweest op meer, en vanwege de ongelukkige tegentreffer.

Opstelling en wissels Quick Boys: Pim van der Plas (k), Jan-Willem Kamp, Mohamad Mahmoed ©, Darren Maatsen (74. Kevin van Kippersluis), Jeffrey Ket (74. Fernando Lewis), Nigel Ogidi Nwankwo (59. Chima Bosman), Lorenzo van Kleef (53. Tommy Bekooij), Youssef El Kachati, Ivailo Staal, Levi van Duijn (59. Mike van den Ban), Nick Runderkamp

Opstelling GVVV:Van Willige (k), Grotenbreg, Oostinjen, Theunissen, Bitter, Haouat, Nejmi, De Leeuw, Burgering, Potjes ©, Spies