Quick Boys op eigen veld onderuit tegen HHC Hardenberg

Het publiek moest lang wachten op een officiële wedstrijd op sportpark Nieuw Zuid. Helaas werd het geduld vanmiddag niet beloond met een driepunter. HHC Hardenberg stapte na ruim negentig minuten spelen met een enigszins geflatteerde 0-3 overwinning van het veld.

Met een debutant in de gelederen – de 18-jarige Borg Knijnenburg verscheen voor de eerste keer aan de aftrap – trok de formatie van trainer Edwin Grünholz ten strijde tegen de Overijsselse hoogvlieger. Hoewel de bezoekers gedurende het eerste bedrijf het spel dicteerden en daarmee de bovenliggende partij waren op Nieuw Zuid, was de eerste mogelijkheid juist voor de blauw-witten. Een hoekschop van Jeffrey Ket, die bij afwezigheid van Paul van der Helm en Mohamad Mahmoed weer eens de aanvoerdersband droeg, verraste Nick Borgman bijna. De doelman zag tot zijn grote schrik de bal in één keer op de lat belanden.

Aan de andere kant moest zijn collega Pim van der Plas, de vervanger van Van der Helm, een aantal keer handelend optreden. Gevaarlijke doelpogingen werden, al dan niet in twee instanties, onschadelijk gemaakt door de naar FC Rijnvogels vertrekkende keeper. Jongeling Knijnenburg liet een aantal keer zijn kwaliteiten zien. Zo speelde het exponent uit de eigen jeugdopleiding zich in de zestiende minuut knap vrij, maar schoot de bal vervolgens de gehaast over het vijandelijk doel.

Hierna nam HHC Hardenberg de touwtjes stevig in handen. Er werd, in trainersjagon gesproken, hoog druk gezet en Quick Boys kon in deze fase maar moeilijk voet aan de grond krijgen. Het leverde tien minuten voor het rustsignaal dan ook de verdiende openingstreffer op voor de gasten. Jesper Drost, de 28-jarige oud-prof van onder andere FC Zwolle en FC Groningen, mocht redelijk ongestoord opstomen richting het strafschopgebied van de blauw-witten en liet met een droog schot in de korte hoek doelman Van der Plas kansloos: 0-1.

Nog voor het rustsignaal wisten de gasten de voorsprong te verdubbelen. Een ongelukkige handsbal van Lorenzo van Kleef werd door de Belgische scheidsrechter Tim de Keyzer bestraft met een elfmetertrap. Rob van der Leij, doelpuntenmaker van beroep, faalde niet en bracht zijn ploeg op een comfortabele 0-2 voorsprong.

Na de doelwisseling moest Quick Boys op zoek naar, in eerste instantie, de aansluitingstreffer. HHC Hardenberg nam gas terug en liet zich, al dan niet vrijwillig, terugzakken op eigen helft. Ook de blauw-witten staken meer energie dan voor rust in de wedstrijd. Dat leverde al vrij snel een tweede doelpoging op die tegen het aluminium werd gemikt. Linksback Nwankwo knalde de bal buiten het bereik van Borgman op de dwarslat.
De druk op de defensie van de bezoekers nam weliswaar toe, maar tot grote uitgespeelde kansen leidde de aanvalsdrang van Quick Boys niet. De meeste doelpogingen verdwenen over het doel, een vrije trap van Nick Runderkamp eindigde in de handen van de doelman van de tegenstander.

Invaller Mike van den Ban – hij kwam net als Sem van Duijn, Levi van Duijn, Kevin van Kippersluis en Fernando Lewis binnen de lijnen na rust – was de derde Quick Boys-speler die de pech had om de lat te raken. Ook zijn doelpoging had een beter lot verdiend, ook gezien het spelbeeld van de tweede helft. Pas tegen het einde van de wedstrijd, toen de blauw-witten steeds meer risico hadden genomen, kwamen de bezoekers er pas een keer gevaarlijk uit. Van der Plas reageerde attent op een gevaarlijke doelpoging van de Hardenbergers. Toch moest de jonge invaldoelman uiteindelijk nog een keer capituleren. Een vrije trap van Jurjan Mannes belandde in de blessuretijd in de verre hoek, die de score toch een geflatteerd karakter gaf: 0-3.