Terugblik seizoen 2015-2016, deel 3: De recordreeks

Het seizoen 2015-2016 gaat de geschiedenis in als het jaar waarin Quick Boys eindelijk weer kampioen werd. De supporters moesten er twaalf jaar op wachten: in 1991 was er voor het laatst zo lang gewacht. Destijds waren het liefst 22 jaar zonder titel (1969-1991). In vier delen blikken we terug op het seizoen van Quick Boys. Vandaag in deel 3: De recordreeks.

Quick Boys wist wat het te doen stond. Acht punten achter op koploper Noordwijk en een plaats in de middenmoot na vijf gespeelde wedstrijden. De wedstrijd bij Zwaluwen in speelronde 6 werd het begin van een inhaalrace op Noordwijk, en – achteraf gezien – het begin van een recordreeks.

Met een debuterende Dennis van der Plas en scorende nieuwelingen Mohammed el Osrouti (2x) en Robert Steemers deed Quick Boys bij Zwaluwen wat het na een paar moeizame weken moest doen: winnen. In Vlaardingen werd het 0-4, een winst die weer even wat lucht gaf. Een week later werd Spijkenisse met een nipte, maar terechte 2-1 verslagen. Na zeven ronden zag de wereld er hiermee alweer heel anders uit: koploper Noordwijk won de laatste twee ronden niet van XerxesDZB (1-1) en Jodan Boys (3-2), en ook nummer 2 Ter Leede ging in de zevende speelronde onderuit (1-3 tegen Zwaluwen).

Quick Boys was weer terug! Met 13 punten moest het alleen FC Rijnvogels, Jodan Boys, Ter Leede (allen 15 punten) en Noordwijk (16 punten) voor zich dulden. Tot de winterstop bleef het crescendo gaan voor Quick Boys. In de districtsbeker werd BMT verslagen (1-3), gevolgd door een overwinning in de competitie bij laagvlieger Sportlust’46 (0-3). Een week later werd plaatsgenoot FC Rijnvogels, op dat moment medeconcurrent voor de titel, in een galavoorstelling op Nieuw Zuid met 3-0 verslagen. Een stand die nog veel hoger had kunnen uitvallen, gezien de vele kansen van Quick Boys.

Een week later ging het heel wat moeizamer bij Haaglandia. Na een 1-1 stand bij rust kwamen de blauwwitten er in de tweede helft maar niet doorheen. Tot vlak voor het einde: in blessuretijd maakte Yordi Teijsse de winnende goal, met een totale extase onder Quick Boys supporters tot gevolg. Een heerlijke en o zo belangrijke overwinning! De laatste weken tot de winterstop werden ook Deltasport (2-0), XerxesDZB (1-3) en HSV Hoek (2-1) aan de zegekar gebonden. Na acht overwinningen op rij had Quick Boys bij het ingaan van de winterstop 31 punten. Noordwijk bleef ook op koers, speelde tussendoor nog één keer gelijk (1-1 tegen Zwaluwen) en stond in de winterstop op 32 punten. De eerste achtervolgers waren FC Rijnvogels en Spijkenisse, maar met 25 punten zat er een duidelijk gat met de twee koplopers. Voor de winterstop volgde nog één wedstrijd: in de districtsbeker trof Quick Boys Topklasser Scheveningen, dat met liefst 3-0 werd verslagen. In die wedstrijd debuteerde een van de vele eigen jongens dit seizoen: Jan de Bruin. Zijn onbevangenheid zorgde na afloop voor een legendarisch geworden interview.

Ook na de winterstop, inclusief trainingskamp op een warm Tenerife, won Quick Boys nog drie keer op rij. Heinenoord (3-0), Ter Leede (0-4) en ASWH (2-0) ontkwamen niet aan de suprematie van de Katwijkers. In de eerste ronde na de winterstop werd de koppositie gepakt: Noordwijk won niet bij laagvlieger Sportlust’46 (1-1) en moest daarmee voor het eerst de leiding uit handen geven. De ruime zege bij Ter Leede betekende een clubrecord: voor de tiende keer op rij werd een competitiewedstrijd gewonnen door Quick Boys, iets dat in de geschiedenis nog niet eerder was gebeurd. Twee weken later werd het record zelfs aangescherpt naar elf wedstrijden. Tussen de zeges op Ter Leede en ASWH in volgde in de kwartfinales uitschakeling in de districtsbeker. Thuis tegen Quick was het na 90 minuten 1-1, waarna de strafschoppenreeks met 4-5 werd verloren.

Een week na de overwinning op ASWH werden er in ronde 17 weer eens punten verspeeld. Rouwig konden de blauwwitten er echter niet om zijn: uit bij runner-up Noordwijk werd het 1-1. De koppositie bleef hiermee behouden voor Quick Boys, met één punt voorsprong op de noorderburen. De recordreeks van elf zeges op rij was weliswaar ten einde, maar daarmee was het seizoen natuurlijk nog niet volmaakt…

Morgen in het laatste deel: de voorsprong op Noordwijk wordt naar zes punten vergroot, maar richting het eind weer kleiner. De strijd wordt uiteindelijk beslist op de laatste speeldag.

Deel 1: de voorbereiding
Deel 2: de moeizame start

Geef een antwoord