Voorbeschouwing Quick Boys – De Treffers 

Aankomend weekend wordt de competitie in de Betnation Divisie hervat. Quick Boys speelt op de eerste speeldag na de winterstop de thuiswedstrijd tegen De Treffers. Het duel tussen de blauw-witten en de Groesbekers begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Sander de Brito Roque. De inwoner van Capelle aan den IJssel wordt geassisteerd door C.R. Veen en P. Otten, terwijl L. Hendrix als vierde official fungeert. Diamantsponsor Haasnoot Wonen B.V. uit Katwijk aan Zee is de sponsor van de week en schenkt de wedstrijdbal. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen De Treffers!

Onderlinge resultaten 
In competitieverband troffen Quick Boys en De Treffers, van origine een zondagclub, elkaar slechts zeven keer eerder. Driemaal trokken de blauw-witten aan het langste eind, vier keer wonnen de Gelderlanders de onderlinge confrontatie.  
Quick Boys pakte in de heenwedstrijd van het lopende seizoen op knappe wijze de volle buit tegen De Treffers. De Groesbekers trokken in de openingsfase het initiatief naar zich toe, maar moesten lijdzaam toezien hoe de blauw-witten na tien minuten de controle over de wedstrijd overnam. Het overwicht resulteerde in de openingstreffer van de sterk spelende Ravelino Junte. Op slag van rust verdubbelde Sem van Duijn de voorsprong namens Quick Boys: 0-2. Na de pauze, met een vierdubbele wissel aan de kant van de thuisploeg, moesten de blauw-witten achteruit. Tim Waterink scoorde de aansluitingstreffer. De druk op het doel van Paul van der Helm nam toe, maar uiteindelijk wist Quick Boys in de counter via invaller Nick Broekhuizen de genadeklap uit te delen: 1-3. 

Mutaties 
De Groesbekers hebben de selectie in aanloop naar het huidige seizoen intact weten te houden. Guus Joppen (Roda JC), Jorn van Hedel (FC Den Bosch), Tim Waterink (Hercules) en Youri Loen (zonder club) zijn de meest in het oog springende versterkingen van trainer Lee-Roy Echteld. Hiertegenover staat het vertrek van onder andere Teije Ten Den (Rohda Raalte), Brian Campman (1. FC Bochelt) en Robin Janssen (gestopt). In de winterstop maakten Coen Maertzdorf en Rick Wouters de overstap van De Treffers naar competitiegenoot Kozakken Boys, terwijl keeper Nick Borgman overkwam van HHC Hardenberg. 

Stand van zaken
Met 33 punten uit 17 duels staat De Treffers halverwege het seizoen op de derde plaats in de Tweede Divisie. De Gelderlanders kenden een stroeve start van de competitie, maar klommen gedurende de eerste seizoenshelft langzaam maar zeker richting de top van het klassement. Op de laatste speeldag vóór de winterstop verloor de ploeg van trainer Echteld op bezoek bij Spakenburg (0-3), waardoor de achterstand op de koploper opliep tot tien punten. 
Runner-up Quick Boys onttrok zich vorige week aan de drukte rondom het bekerduel met AZ Alkmaar om zich in Valencia voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Op Spaanse bodem werd geoefend tegen Eemdijk. De vriendschappelijke wedstrijd tegen de derdedivisionist, waarin de nodige jeugdige talenten de kans kregen zich te laten zien, ging weliswaar verloren (1-2), maar de uitslag was van minder belang. Hopelijk kan Quick Boys zich in het nieuwe jaar net zo profileren als voor de winterstop.  

Online voorverkoop 
Voor deze competitiewedstrijd geldt de mogelijkheid om gebruik te maken van de online kaartverkoop. Maak gebruik van de digitale ticketverkoop en omzeil daarmee de eventuele wachtrijen bij de kassa’s op de wedstrijddag. Klik HIER om tickets te bestellen. 

Rondje langs de velden 
Op de eerste speeldag na de winterstop luidt het overige programma in de Betnation Divisie als volgt: 
GVVV – ADO’20 
Noordwijk – Koninklijke HFC 
HHC Hardenberg – Excelsior Maassluis 
FC Lisse – Katwijk 
Kozakken Boys – Rijnsburgse Boys 
Spakenburg – Scheveningen 
Jong Sparta Rotterdam – ACV 
Jong Almere City FC – AFC