Wedstrijd van de Week: RCL JO11-3 – Quick Boys JO11-3

Quick Boys JO11-3 heeft deze week de hoofdrol in de Wedstrijd van de Week. De ploeg ging in Leiderdorp op bezoek bij RCL JO11-3.

Quick Boys JO11-3 is een selectie-elftal dat louter bestaat uit eerstejaarsspelers. Het grootste deel van het elftal speelde vorig seizoen in de F2. Met de F2 zijn er veel successen behaald: We zijn kampioen geworden en hebben een aantal toernooien gewonnen. Het succes kon niet op! Maar dit jaar hangt de vlag er anders bij: De tegenstanders zijn groter en beter, er zijn best al wat blessures de revue gepasseerd en er zijn veel dagen waarin het team gewoon “zijn vorm mist”. Deze zaterdag tegen RCL JO11-3 was daar een goed voorbeeld van.

In de aanloop naar de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht. Het veld was dan wel slecht, het was koud en er stond een vies windje. Maar dat mocht de pret niet drukken. RCL staat laag in het klassement. Thuis hadden we RCL JO11-3 een pak slaag gegeven en er waren vandaag 9 fitte spelers tot onze beschikking. In de warming-up deed iedereen goed mee. We waren klaar voor de wedstrijd!

Na aanvang van de wedstrijd werden we al snel met de neus op de feiten gedrukt. RCL startte een stuk feller aan de wedstrijd. En dat vieze windje blies recht in ons gezicht, waardoor wij maar slecht konden uitverdedigen, weg van ons doel. De eerste tien minuten boden we nog redelijk partij. RCL werd echter gevaarlijker en gevaarlijker. In de twaalfde minuut was het raak: 1-0 voor RCL! De rest van de eerste helft lukte het ons wel om de achterstand te beperken tot die 1-0. Toch lukte het maar niet om een goede aanval op te zetten of een goede kans te creëren. De wind wakkerde verder aan en tot overmaat van ramp begon het ook nog te regenen. Maar we hadden goede hoop: de tweede helft zouden wij de wind in de rug hebben. De opbouw en uitverdedigen wordt dan natuurlijk een stuk makkelijker. En Nathan, onze keeper, kon dan ook eens dat balletje zo over de verdediging van RCL schieten, voor een snelle aanval.

In de rust namen we het strijdplan door. Het moest feller, explosiever! We dekten onze tegenstanders niet goed, lieten ons wegzetten in de duels en boden ons niet goed aan bij balbezit. Quick Boys moest vandaag met 3 punten naar huis! Er moest ondertussen nog tien minuten in de kou gewacht worden op een heerlijk koel bekertje limonade. RCL verontschuldigde zich: De vaste limonadejuffrouw is op wintersport. We deden nog een groepsyell, en daar gingen we. Op naar de winst!

Maar ook de tweede helft werd er niet goed begonnen. Ondanks de vurige aanmoedigingen van langs de lijn stonden de jongens als verkleumde sneeuwpoppen genageld aan de grond. Waar zijn die snelle aanvallen, korte combinaties en harde (maar faire) slidings van voorheen? Waar zijn die mooie passes en die slimme goaltjes nou gebleven? We weten dat jullie het kunnen! We willen juichen, net als vorig jaar! We verloren de grip op de wedstrijd en RCL liep uit naar 2-0, 3-0, 4-0, 5-0 en zelfs 6-0. De jongens zagen het spel van RCL gelaten aan… En net op het moment dat de trainers de conclusie trokken dat het er gewoon echt niet inzat, komt er een opleving. De regen minderde en de koude wind ging wat liggen. We zagen de eerste mooie Quick Boys-aanval van de wedstrijd en uit een tweede aanval volgde de 6-1 (schot van afstand van Mart). Na de aftrap was het gelijk weer raak. Opnieuw viel Quick Boys aan en wederom liet een hard schot van Mart het net van RCL dansen: 6-2. We konden het gelukkig nog!

Vlak na deze goal werd er gefloten voor het einde van de wedstrijd. De scheidsrechter liet geen seconde langer spelen, en niemand die daar bezwaar tegen had. De penalty’s na afloop werden wegens de wind afgelast. En iedereen rende hard naar de kleedkamer. Dit was een wedstrijd om heel snel te vergeten…

Ondanks de tegenvallende resultaten dit jaar is Quick Boys JO11-3 nog steeds een fantastisch elftal. De jongens hebben het erg gezellig met elkaar. Op de trainingen is de opkomst goed en iedereen toont 100% inzet. En ook al worden we dan geen kampioen dit jaar, we zijn er zeker van dat we nog een paar mooie wedstrijden gaan zien waarin die korte combinaties, snelle aanvallen en slimme goaltjes er wel zijn. Zolang die koude, vieze wind er niet is…

Grootste overwinningen dit seizoen
Vooral in de jeugd halen teams van Quick Boys regelmatig de dubbele cijfers. Maar wat zijn tot nog toe de grootste overwinningen van dit seizoen? Je vindt het hieronder.