Quick Boys wint inhaalwedstrijd tegen ODIN'59 (3-2)

Na een stroeve start van de wedstrijd kwam Quick Boys nog voor de rust op een 2–0 voorsprong. Kort na rust scoorde ODIN’59 de aansluittreffer. Uiteindelijk werd ODIN’59 met 3–2 verslagen.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd was het elftal op vier plekken gewijzigd. Jason startte de wedstrijd in de spitspositie. De eerste kans was na amper een minuut spelen al voor ODIN’59. Vanaf de rechterflank kon Jerrold van den Eeckhout de bal plaatsen op Jurjen Dikker, deze zag zijn doelpoging tot hoekschop verwerkt. ODIN’59 bleef druk zetten op Quick Boys dat door vroeg storen van ODIN’59 maar moeilijk druk naar voren kon zetten. Pas na bijna tien minuten spelen kwamen de blauwwitten voor het eerst in de buurt van het doel van ODIN’59, overigens zonder dat de defensie van ODIN’59 daarbij in de problemen kwam.

Na een kwartier spelen beging Henry Opoku in de buurt van het strafschopgebied een overtreding op Jerrold van den Eeckhout. De vrije schop die hieruit volgde werd via doelman De Zwart ten koste van een hoekschop uit het doel gewerkt. Uit die hoekschop werd Jeffrey Klijbroek bereikt wiens afstandsschot door De Zwart uit de doelmond werd weggewerkt.  Quick Boys zat in deze wedstrijdfase in de problemen, geïmponeerd door ODIN’59 misten de blauwwitten de overtuiging om het spel naar de speelhelft van ODIN’59 te verplaatsen.

Toch zou dat beeld langzaam maar zeker kantelen. Bijna halverwege de eerste helft had Milan Hoek pech toen zijn doelpoging op de doelpaal belandde. Een paar minuten later was Quick Boys weer kansrijk, nu door Robert Steemers op aangeven van Kenneth Misa-Danso.  Toch moest Quick Boys alert blijven. Ook ODIN’59 bleef doelkansen creëren. Captain Ron Scheffer bracht Eelke de Graaf in stelling die door attent optreden van Martijn de Zwart niet tot scoren kwam.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd hing in de lucht. Nadat eerst nog Jesse Driebergen in kansrijke positie kwam plaatste tien minuten voor rust vanaf de linkerflank Joey Ravensbergen de bal op Jason Oost die dit buitenkansje verzilverde, doelman Barry van Dijk was kansloos op de inzet van Oost. Nog voor de rust verdubbelde Quick Boys de voorsprong. Op slag van rust plaatste Robert Steemers vanaf rechts de bal op Jesse Driebergen die Barry van Dijk voor de tweede maal in de wedstrijd de bal uit het doel liet vissen.

Hoewel Quick Boys in de tweede helft nog niet in de problemen was geweest wist ODIN’59 na een paar minuten spelen de spanning in de wedstrijd weer terug te brengen. Of de bal de doellijn daadwerkelijk passeerde is nog maar de vraag, de assistent-scheidsrechter was resoluut in zijn beslissing waardoor arbiter Ritmeester een doelpunt aan ODIN’59 toekende. Toch was Quick Boys allerminst geïmponeerd door deze teleurstelling. Op zoek naar een verhoging van de voorsprong tikten de blauwwitten de bal rond op de speelhelft van ODIN’59 dat zich nog maar zelden op de speelhelft van Quick Boys liet zien. Zo kwam Jason Oost net tekort om te kunnen scoren uit een vrije schop van Milan Hoek. Een paar minuten later plaatste Robert Steemers een hard schot op doelman Van Dijk dat met de nodige moeite door Van Dijk kon worden verwerkt.

Halverwege de tweede helft zette Delano a Cohen een aanval op met Kenneth Misa-Danso die via het centrum de bal weer plaatste op a Cohen die de bal in de uiterste hoek van het doel plaatste. Weer was er een marge van twee doelpunten. Nog meer kansen werden gecreëerd, maar doelpunten bleven uit. ODIN’59 leek al verslagen totdat ODIN’59 met nog een kwartier te spelen de marge weer verkleinde. Vanaf de rechterflank wist invaller Erik Lensen de opgekomen Milo Cremers te bereiken die vervolgens Martijn de Zwart passeerde.

Coach Richard Plug bracht met zijn wissels meer lengte in zijn team, met deze tactiek probeerde Plug alsnog tenminste een punt te behalen. In de slotfase waren er doelkansen voor beide tegenstanders die ook in de ruim bemeten extra tijd het net niet meer wisten te vinden. Quick Boys kon de wedstrijd met winst afsluiten en deed daarbij goede zaken.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Aafjes, D. van der Plas, Ravensbergen, Hoek, A Cohen, Driebergen, Misa-Danso (’81 Gillissen), Oost (’71 Sahadewsing), Steemers

Opstelling ODIN’59: Van Dijk, Cremers, Koops, Meijer, Scheffer (c), Dikker (’74 Lensen), Van den Eeckhout (’82 Willemse), Boekel, Klijbroek (’65 De Vries), Burger, De Graaf