Quick Boys en AFC delen de punten

In een wedstrijd tussen twee tegenstanders die maar weinig voor elkaar onderdeden, kwamen beiden niet tot scoren zodat de punten moesten worden verdeeld. In het nog jonge seizoen wacht Quick Boys nog steeds op de eerste overwinning op sportpark Nieuw Zuid en wist men tot dusverre in competitieverband slechts een keer het net te vinden.

Direct na de aftrap zocht Quick Boys het doel van tegenstander AFC. Na een paar minuten zag Mike van den Ban zijn doelpoging gekeerd worden. Amper een paar minuten later mocht Jeffrey Ket net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen na een overtreding op Nigel Ogidi-Nwanko. Doelman Patrick Zonneveld ranselde de bal uit het doel. Er volgde nog een aantal hoekschoppen, die bleven zonder gevolgen voor de gasten. Na tien minuten spelen vond Mike van den Ban vanaf de rechterflank het hoofd van Tommy Bekooij, de kopbal die volgde was geen probleem voor doelman Zonneveld.

Quick Boys was op zoek naar een doelpunt maar bleek voorlopig onmachtig de defensie van de tegenstander onder druk te zetten en het net te vinden. Aan de andere kant van het veld liet ook AFC zich gelden. Na ruim een kwartier spelen kwam Quick Boys in de problemen bij een hoekschop van AFC. Uiteindelijk wist de blauwwitte defensie het gevaar alsnog af te wenden. Halverwege de eerste helft leek Quick Boys via een counter kansrijk te worden. De opstomende Nigel Ogidi-Nwanko werd naar grond gewerkt door Melvin Grootfaam. Uit de vrije schop die hieruit volgde, wist Quick Boys geen profijt te halen. Ook Tommy Bekooij leek nog kansrijk te worden na een solo waarbij hij in een lastige hoek werd gemanoeuvreerd. Uiteindelijk plaatste Bekooij de bal naast het doel.

Ook AFC was op zoek naar de voorsprong. Maar door slim toepassen van de buitenspelval door de blauwwitte verdediging werden de meeste doelpogingen van AFC geëlimineerd. Met nog een kleine minuut te gaan leek Quick Boys eindelijk het net te hebben gevonden. Het feest voor de blauwwitten bleef uit, de goal van Mohammad Mahmoed werd wegens buitenspel geannuleerd. Met een 0 – 0 tussenstand gingen beide tegenstanders aan de thee om vervolgens de tweede helft in ongewijzigde samenstelling aan te vangen.

In de tweede helft leek AFC al snel gevaarlijk te worden. Vanaf de rechterflank kon captain Milan Hoek, ooit uitkomende voor Quick Boys, op doel uithalen. Doelman Van der Helm moest alles uit de kast halen om zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant van het veld kon Darren Maatsen een doelpoging wagen, de bal ging net voorlangs het doel van doelman Zonneveld.

Foto’s: Pro Shots

Na een kwartier spelen, kreeg AFC een goede mogelijkheid om de score te openen. Maar weer bleef een doelpunt uit. Een paar minuten later kwam Fernando Lewis in kansrijke positie. Helaas wist ook hij het net niet te vinden.

In een poging het tij te keren, sloegen beide coaches in deze wedstrijdfase aan het wisselen. Amper ingevallen kreeg AFC’er Splinter de Mooij een goede kans. Doelman Paul van der Helm wist het gevaar te neutraliseren, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan.

Richting het einde zette Quick Boys alles op alles om de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken. Het spel verplaatste zich steeds vaker naar de speelhelft van AFC. Wel moesten de blauwwitten rekening blijven houden met de snelle uitvallen van de tegenstander. Wat men van beide kanten ook probeerde, doelpunten bleven uit. Dus moesten de punten worden verdeeld tussen beide tegenstanders.

Opstelling Quick Boys: Van der Helm (c), Staal, Kamp, Lewis (Raben), Mahmoed, Bekooij (Kippersluis), Van den Ban (Comvalius), Maatsen (Runderkamp), Ket, Ogidi Nwankwo, Bosman

Opstelling AFC: Zonneveld, Maatsen, Teijsse (Claver), Hoek (c), Ignacio, Verhaar (Owobowale), Grootfaam (Jesse), Linthorst, Siali (De Mooij), Wesdorp, Van Weerdenburg