Knappe uitoverwinning Jong Quick Boys!

Jong Quick Boys boekt knappe uitoverwinning bij Be Quick 1887

In deze eerste helft van dit seizoen speelt Jong Quick Boys een halve competitie, dus één keer tegen iedere tegenstander, uit of thuis. Na deze eerste periode promoveren de beste 2 ploegen naar de divisie 3 en degraderen de laatste twee ploegen uit de divisie 4. Na de winterstop volgt dan nogmaals een halve competitie waarbij de poule dus een nieuwe samenstelling heeft.

Afgelopen zaterdag 11 september stond de eerste en gelijk ook de verste uitwedstrijd van de 1e competitiehelft op het programma. Met de goede start thuis tegen MVV (3-0 winst) in het achterhoofd reisden de blauw/witten naar het Be Quick 1887 in het Groningse Haren. Na een busreis van ruim 3 uur kon er omstreeks 15:45 uur afgetrapt worden voor de 1e helft.

De thuisploeg startte fel en was het eerste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Toch was het Quick Boys dat de score opende. In de 12e minuut kwam een geblokte vrije trap voor de voeten van Lars Wietsma, waarna Matthijs van der Plas de voorzet van Lars die daarop volgde hard in het doel kopte om daarmee de bezoekers op een 0-1 voorsprong te zetten.

Be Quick 1887 had in die 1e helft nog enkele goede mogelijkheden om de stand tegelijk te trekken, maar mede dankzij twee goede reddingen van Thijs Ouwehand en onzorgvuldigheid in de afronding aan de kant van Be Quick 1887 gingen de blauwwitte rusten met een 0-1 voorsprong.

Tweede helft veel feller

Na de thee kwamen de blauw/witten goed uit de kleedkamer en al snel moest de verdediging van Be Quick 1887 aan de noodrem trekken. Sem van Duijn kon door, na een goede steekpass, maar werd gevloerd binnen het 16 meter gebied. Het was vervolgens Lars Wietsma die vanaf 11 meter niet faalde en de 0-2 op het scorebord zette.

Nog geen 5 minuten na de 0-2 werd Sem van Duijn weer de diepte in gestuurd en ditmaal kon zelfs de noodrem niet ingezet worden tegen de rappe aanvaller. Zo was het Sem zelf die er in de 51e minuut 0-3 van maakte.

Met de comfortabele voorsprong op het scorebord liet Jong Quick Boys wederom zien dat het met de teamspirit wel goed zit. Als hecht team werd er in het resterende deel van de wedstrijd gestreden voor elke meter. Zo kon Thijs Ouwehand samen met zijn verdediging, net als vorige wedstrijd tegen MVV zijn doel schoonhouden en terugkijken op een clean sheet.

De goede start van 2 weken terug heeft afgelopen zaterdag dus een prima vervolg gekregen, met de 0-3 overwinning in het ‘hoge noorden’. Dat zorgde er in ieder geval voor dat de lange terugreis ook als zeer gezellig ervaren kon worden. Een geslaagde dag die helemaal compleet werd toen bij terugkomst op Nieuw-zuid de spelers en staf met een hapje en een drankje ontvangen werden om deze mooie overwinning te vieren.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Hercules op het programma. De ploeg uit Utrecht heeft vooralsnog 1 punt uit de eerste twee wedstrijden en natuurlijk zullen de mannen van trainers Derek van der Plas en George Burley er alles aan gaan doen om de punten weer op Nieuw-Zuid te houden. Om 14:30 uur trapt Jong Quick Boys af op het hoofdveld op ons eigen Nieuw-Zuid.