SERIE | De andere helden van Quick Boys: Ageeth Hus (49)

Sinds enkele weken wordt er niet meer gevoetbald in Nederland. Ook op sportpark Nieuw Zuid liggen de ballen in het hok en is het stil op de velden. Toch is het er voor sommige leden van onze club de afgelopen tijd niet rustiger op geworden: zij zijn op een of andere manier betrokken bij de bestrijding van het coronavirus, of hebben te maken met de gevolgen ervan. In deze serie spreken we met Quick Boyzers voor wie de coronacrisis een grote invloed heeft op hun werkzame leven. Met vandaag: Ageeth Hus (49).

Opgegroeid in een echt Quick Boys-gezin, is Ageeth al bijna haar hele leven lang te vinden op sportpark Nieuw Zuid. Ook haar eigen gezin bestaat uit fanatieke Quick Boyzers, met man Cornelis Hus (begeleider Quick Boys 2), een voetballende dochter en een zoon die momenteel niet-spelend lid is. Zelf is Ageeth supporter, sponsor, begeleidster van MO19-2 én lid van het EHBO-team. “Dat laatste doe ik nu sinds een aantal jaar, toen er vanuit de club een oproep werd gedaan voor nieuwe EHBO’ers. Samen met zestien andere vrijwilligers zijn we in toerbeurt aanspreekpunt bij calamiteiten. Op wedstrijddagen beginnen we om half 9 en staan we de hele dag paraat. Allemaal zijn we in het bezit van een EHBO-diploma, waarvoor we elk jaar weer een opfriscursus krijgen.”

Buiten de velden is Ageeth parttime actief bij de Katwijkse Apotheek op de Princestraat. “Ik ben al mijn hele leven apothekersassistente, wat ik sinds twaalf jaar hier doe in het centrum van Katwijk. Hier zorg ik voor het klaarmaken, controleren en afgeven van medicatie.” Nadat twee weken geleden vergaande maatregelen tegen het coronavirus werden afgekondigd, begon het ook in de apotheek van Ageeth storm te lopen. “Toen het nieuws naar buiten kwam, begonnen we ons er op voor te bereiden dat het wel eens heel druk kon gaan worden. En dat gebeurde. We hadden een week dat het drie tot vier keer zo druk was ten opzichte van de drukste weken die we normaal hebben. Hierdoor konden we bijvoorbeeld twee weken lang beperkt paracetamol verstrekken, waar een enorme vraag naar was. Bovendien kwamen er veel mensen die op voorhand al medicatie wilden halen. We stonden een tijd met bijna dubbele bezetting om alle vragen aan te kunnen.”

Inmiddels keert de rust langzaam terug. “Mensen raken geleidelijk gewend aan de maatregelen. Nu weet bijna iedereen dat er voldoende afstand moet worden gehouden. Daar is onze apotheek inmiddels ook op ingericht. Zo hebben we plexiglas bij de balies en wordt elk uur alles grondig ontsmet. Denk hierbij aan de pinautomaat, de balies, de bakken die er voor staan, en natuurlijk onze eigen handen. Daarnaast maken we gebruik van een receptenuitgifte-automaat en proberen we steeds meer over te gaan op bezorging. Dat is veiliger voor ons én de patiënten. Zolang het nodig is blijven we die werkwijze voortzetten.”

Geef een antwoord