Op zaterdag 31 augustus begon Jong Quick Boys aan het nieuwe seizoen in de 3e divisie. De eerste competitiewedstrijd bracht het team naar Maastricht voor een confrontatie met een oude bekende: Jong MVV, een tegenstander die op papier zeer sterk voor de dag kwam. Opvallend was dat maar liefst 10 spelers van Jong MVV de dag ervoor nog deel uitmaakten van de hoofdmacht, wat de uitdaging voor de jonge blauwwitten alleen maar groter maakte.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet Jong Quick Boys zien dat ze niet gekomen waren om alleen maar mee te spelen. Met fris en attractief combinatievoetbal zette het team de thuisploeg meteen onder druk. Ondanks dat Jong MVV dacht de score te openen, werd hun doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, een vroege waarschuwing voor de bezoekers.

Het harde werken en het goede spel van Jong Quick Boys werden na 26 minuten eindelijk beloond. Geert van der Bent gaf een uitstekende pass naar Hadi Erol, die met een slimme bal Kai Oudshoorn diep stuurde. Oudshoorn, oog in oog met de keeper, bleef ijskoud en schoot de bal overtuigend in de verre hoek: 0-1 voor Jong Quick Boys! De rest van de eerste helft behielden de bezoekers hun voorsprong dankzij gedisciplineerd spel en een aantal sterke reddingen van doelman Bram Oskam, die zijn doel schoon wist te houden tot aan de rust.

Na de pauze kwam Jong MVV terug met hernieuwde energie en zette Jong Quick Boys flink onder druk. Het was uiteindelijk in de 64e minuut dat de thuisploeg de gelijkmaker wist te scoren, nadat een van hun middenvelders diep gestuurd werd en de bal beheerst in het doel schoot: 1-1. Ondanks deze tegenslag toonde Jong Quick Boys veerkracht en vocht terug. De wedstrijd kwam in een boeiend evenwicht waarbij beide teams kansen creëerden en het beste van zichzelf lieten zien.

Met nog een kwartier op de klok, en de vermoeidheid duidelijk zichtbaar bij beide teams, was het opnieuw Kai Oudshoorn die zijn team liet juichen. Vanaf ongeveer 25 meter haalde hij verwoestend uit en met een prachtig afstandsschot dat via de onderkant van de lat het doel in ging, bracht hij Jong Quick Boys opnieuw op voorsprong: 1-2! De spanning was om te snijden in de slotfase, maar dankzij ijzersterk verdedigend werk en enkele cruciale reddingen van Bram Oskam wisten de jonge blauwwitten de voorsprong vast te houden.

Met deze zwaarbevochten 1-2 overwinning is de eerste driepunter van het seizoen binnen voor Jong Quick Boys. Een mooie start voor de ploeg, waar het goede spel en de inzet van de eerste helft uiteindelijk werden beloond. Dit resultaat geeft vertrouwen voor de volgende uitdaging: een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. De eerste drie punten zijn binnen, en dat smaakt naar meer. Volgende week zal Jong Quick Boys opnieuw alles geven om te laten zien wat ze waard zijn.

Wij kijken uit naar meer van deze spannende wedstrijden en hopen op een vervolg van dit mooie begin!