Vrijwilligerszaken

De voetbalclub Quick Boys mag trots zijn op de vele vrijwilligers die de club al meer dan 100 jaar in goed vaarwater houden. Quick Boys is echter méér dan een voetbalclub. Voor veel leden is Nieuw Zuid de plek waar zij opgroeien, waar vriendschappen voor het leven ontstaan en waar invulling wordt gegeven aan het begrip ‘’Quick Boys familie’’.

Het ligt dan ook voor de hand dat vrijwilligers die zich inzetten voor de club goed gefaciliteerd dienen te worden. Een laagdrempelig aanspreekpunt voor bijvoorbeeld hun ideeën, beschikbaarheid, suggesties of verbeterpunten kan daar een bijdrage aan leveren.

Heden ten dage vereist de dynamiek van het vrijwilligerswerk een pragmatische en creatieve invulling. Om daarin te voorzien en ook om maatwerk te kunnen leveren, hebben we de Commissie Vrijwilligerszaken. Nico van Duijvenvoorde, Willeke Koekebakker en Lennart van der Plas nemen daarin het voortouw en zijn te bereiken via vrijwilligerszaken@quickboys.nl.

Nico van Duijvenvoorde (1964) begon als tienjarige met voetballen bij Quick Boys, doorliep de jeugdopleiding en kwam via de A1 in het derde elftal terecht. Later was hij onder meer vele jaren begeleider en assistent-trainer, coördinator van de landenteams, bestuurslid jeugdzaken en coördinator van het vrouwenvoetbal. Beroepsmatig is Nico al meer dan 35 jaar werkzaam bij AkzoNobel (Sikkens) in Sassenheim.

Willeke Koekebakker (1990) maakte als zeventienjarige haar entree bij Quick Boys Vrouwen 1. Tegenwoordig speelt ze in het 30+-vrouwenteam en is ze trainster van een JO14-team. Naast het voetbal is Willeke actief in Alphen aan den Rijn e.o., waar zij beheerster is van drie kinderboerderijen.

Lennart van der Plas (1994) startte op zijn twaalfde met de Quick Boys Hyve, het eerste social medium waar onze club op actief was. Tegenwoordig is hij lid van het Mediateam en medeverantwoordelijk voor de content op de website en social media van onze leven. In het dagelijks leven werkt Lennart als bestuursadviseur voor de Hogeschool Leiden.