Benauwde zege op TOGR

Quick Boys – TOGR 2 – 1
De wedstrijd tegen hekkensluiter TOGR werd toch nog winnend afgesloten maar kwam allerminst simpel tot stand. Na in de eerste helft terecht op achterstand te zijn gekomen duurde het tot ver in de tweede helft voordat Quick Boys eindelijk op gelijke voet met de tegenstander kwam. De winnende goal werd pas in de extra tijd van de wedstrijd gescoord.

Naast de bekende blessure gevallen ontbraken zowel Niels van Duijn als Dustin Huisman. Chima Onyeike is voorlopig geschorst, deze wedstrijd zou zijn eerste wedstrijdschorsing worden in een serie van vijf.  Sander van der Horst, Eric Homan en Dick van der Toorn hadden een basisplek gekregen.

Tegenstander TOGR had tot dusverre uit 15 wedstrijden slechts 3 punten verzameld uit de winstpartij tegen FC LIsse. Hoewel  Quick Boys de ambitie heeft om het komend seizoen in de topklasse acteren was er geen  verschil tussen de tegenstanders zichtbaar.

Quick Boys leek al snel op voorsprong te komen,maar een adequate reactie ten koste van een hoekschop van doelman Muskiet voorkwam dat een doelpoging van Eric Homan in de touwen belandde. Daarna was het direct gedaan met de dadendrang van de blauwwitten die te weinig creativiteit aan de dag legden om het hun tegenstander moeilijk te maken.

De wedstrijd kabbelde voort, beide teams wisten geen doelkansen te forceren. Pas na ruim een kwartier kregen de Rotterdammers hun eerste kans. Diego Watson schoot maar net over.

Het door Quick Boys vertoonde spel  liet veel te wensen over. Vanaf de flanken was er onvoldoende aanvoer, het overgrote deel van de aanvallen liep door het volle centrum. Pas na twintig minuten wist Eric Homan vanaf rechts voor de eerste maal Hendrik van Beelen in stelling brengen die de bal over het doel werkte.

Na bijna een half uur spelen leek Maarten Bak vanaf links in scoringspositie gebracht te worden, vrijstaand maaide Bak over de bal heen. Betere kansen zouden zich voorlopig niet meer voordoen.

TOGR groeide in de wedstrijd en zette meer druk op de blauwwitte defensie. De beloning kwam  na een half uur spelen door een doelpunt van verdediger Carlos Lopes die kon profiteren van het niet adequaat wegwerken van de bal door de Quick Boys verdediging.  De voorsprong inspireerde de gasten tot meer. Meerdere kansen werden gecreëerd maar doelman Martijn de Zwart voorkwam een grotere schade voor zijn team.  Bij een te laag baltempo miste Quick Boys de creativiteit het wedstrijdbeeld te laten kantelen  en de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken.  Met een stand van 0 – 1 gingen de teams de rust in.

In de tweede helft was direct weer het spelbeeld van de eerste helft zichtbaar. Met de moed der wanhoop trachtte Quick Boys de gelijkmaker op het scorebord te laten aantekenen, maar men bleef zich stuk lopen op de TOGR-verdediging die zich eenvoudig kon handhaven. Weliswaar werden meerdere hoekschoppen weggegeven , die bleven allen zonder resultaat. Daarbij moesten de blauwwitten beducht blijven op de uitvallen van de Rotterdammers die de eerste winst van dit seizoen roken.

Na ruim een kwartier spelen werd verdediger Michael van der Kruis opgeofferd voor aanvaller Roel de Vries. Die moest het centrum uit elkaar zien te spelen waardoor uit de dan ontstane  ruimte meer druk op het doel gezet kon worden. Na een half uur spelen kreeg Quick Boys eindelijk daar een beloning voor. De zoveelste hoekschop belandde in de voeten van Derek van der Plas die de bal het doel in werkte. Met nog een kwartier te spelen waren de blauwwitten eindelijk op gelijke voet met de tegenstander gekomen.

Direct na de gelijkmaker werd Maarten Bak, die te weinig had laten zien, naar de kant gehaald. Bennie van Fruchten kreeg een invalbeurt. De gelijkmaker inspireerde tot meer, maar de tegenstander wilde niet meewerken.  Omdat Quick Boys zo nadrukkelijk druk naar voren zette was er meer ruimte voor TOGR om met countervoetbal de helft van de tegenstander op te zoeken om daar gevaarlijk te worden.  Bij de Rotterdammers stond het vizier niet op scherp zodat daar geen doelpunten uit voortvloeiden.

Aan de andere kant kreeg vijf minuten voor tijd ook Quick Boys nog een opgelegde kans om op voorsprong te komen. Roel de Vries was in scoringspositie gebracht, hij verspeelde de bal waardoor de voorsprong uitbleef.

Toen beide partijen zich bij remise leken te hebben neergelegd wist Quick Boys in de extra tijd toch nog het winnende doelpunt te scoren. Dick van der Toorn was met een “nuttige”  overtreding van tegenstander Carlos Lopes  aan de rand van het strafschopgebied naar de grond gewerkt. De vrije schop, door Bennie van Fruchten de doelmond ingewerkt, bereikte Robert-Jan Ravensbergen die koppend de bal het doel inwerkte.  In een ultieme poging alsnog de gelijkmaker te kunnen scoren  plaatste invaller Bruno Varela Lopes vanaf de rechterflank nog een aanval  die resulteerde in een doelpoging die maar ternauwernood door doelman De Zwart tot hoekschop verwerkt kon worden. Een hoekschop zonder gevolgen. Direct daarna floot arbiter Oudijk af. Met de hakken over de sloot had Quick Boys de wedstrijd toch nog winnend afgesloten en bleef puntverlies tegen degradatiekandidaat TOGR de blauwwitten bespaard.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Onclin, Van der Kruis (De Vries), Van der Horst, Kastaredjo, Van der Plas, Homan, Ravensbergen ©, Van der Toorn, Van Beelen, Bak (Van Fruchten)