Voorbeschouwing TEC Tiel – Quick Boys

Het is tegenwoordig geen uitzondering meer: een dubbel speelprogramma in de Jack’s League. Morgen (woensdag) treedt Quick Boys in Tiel aan tegen het plaatselijke TEC voor de negende wedstrijd in amper vijf weken tijd. Het duel op sportpark De Lok begint om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter D. Serik. De inwoner van Deventer wordt geassisteerd door B.A.C. Smets en R.S.H. Beijer, terwijl D. Schaper de vierde official is.
Helaas is deze wedstrijd op last van de lokale driehoek in Tiel niet toegankelijk voor fans van de blauw-witten, maar het duel wordt rechtstreeks uitgezonden door Quick Boys TV in samenwerking met Eyecons. Ook het clubhuis op Nieuw Zuid is geopend waar de wedstrijd op groot scherm bekeken kan worden.Onderlinge resultaten

Quick Boys en TEC Tiel, van origine een zondagclub, kwamen slechts drie keer eerder in competitieverband tegen elkaar uit. De blauw-witten wonnen alle onderlinge wedstrijden tot nu toe. De primeur vond op 2 november 2019 plaats. Dat was ook de enige onderlinge confrontatie in Tiel. De uitwedstrijd op sportpark De Lok werd destijds gewonnen door Quick Boys (0-2). Na een doelpuntloze eerste helft brak Dennis Kaars de ban in de Betuwe door de score namens de blauw-witten te openen. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal gooide Tommy Bekooij het duel op slot.
Ook de heenwedstrijd van het lopende voetbaljaar werd een prooi voor Quick Boys. Voor de pauze opende Darren Maatsen de score op Nieuw Zuid. Kort na de doelwisseling verdubbelde Ivailo Staal de score namens de thuisploeg. In het restant van de wedstrijd vielen geen doelpunten meer te noteren.

Mutaties
Traditiegetrouw draaide de transfermarkt vorige zomer op volle toeren in Tiel. Onder andere Barry Beijer (DOVO), Gino Bosz (Doza Dramas), Bo van Essen (DOVO), Gijs Hovius (Go Ahead Eagles), Rodney Klooster (Dinamo Tbilisi), Thomas Prinsen (Harkemase Boys), Guido van Rijn (De Treffers), Mathijs Swaneveld (Virginia Tech) en Saverio Zondag (clubloos) werden vastgelegd, terwijl Mo Bendadi (Sportlust’46), Joël Beukhof (HHC Hardenberg), Massimo Fonseco Hoogerwer (Alverna), Lukas Grizell (SML), Rodny Hofman (Alverna), Timo Jochemsen (Scherpenzeel), Soufiane Laghmouchi (Scherpenzeel), Cendrino Misidjan (De Treffers-zaterdag), Samed Öztoprak (onbekend) en Oktay Öztürk (DOVO) de club verlieten.
Tijdens de winterstop werden opnieuw de nodige spelers aangetrokken. Zo kwamen Mohamed El Makrini (IK Start), Yaël Eijsden (ASWH), Daan Blij (Excelsior Maassluis), Vinnie Vermeer (clubloos), Abdelmajid Bouali (PC Phönix Lübeck) en Nino Walbeek (Jong FC Eindhoven) de gelederen versterken. Daartegenover stond het vertrek van Dilivio Hoffman die naar het buitenland vertrok.Stand van zaken
Met 26 punten uit 22 duels bezet TEC momenteel de veilige dertiende plaats op de ranglijst. De verschillen zijn echter dusdanig klein onderin dat de afstand tot de rode streep slechts drie punten is. Afgelopen zaterdag boekten de oranjehemden een overtuigende 4-0 zege bij De Treffers. Bo van Essen, nota bene oud-speler van de Groesbekers, was met drie treffers de gevierde man aan de zijde van de Tielenaren.
Quick Boys heeft de smaak te pakken en weet zich voorlopig wel raad met het drukke speelschema. Afgelopen weekend werd IJsselmeervogels verslagen. Het betekende de vierde overwinning op rij voor de formatie van trainer Edwin Grünholz. Op Nieuw Zuid opende invaller Levi van Duijn na rust de score namens de thuisploeg. In de extra tijd van de wedstrijd gooide Mike van den Ban, een andere wisselspeler, het duel op slot door de eindstand te bepalen op 2-0.

Rondje langs de velden
Het overige programma op de midweekse speelronde in de Jack’s League luidt als volgt:
IJsselmeervogels – Kon. HFC
GVVV – Kozakken Boys
Katwijk – Spakenburg
Excelsior Maassluis – Scheveningen
Noordwijk – Jong FC Volendam
ASWH – Rijnsburgse Boys
HHC Hardenberg – Jong Sparta Rotterdam
AFC – De Treffers

Foto’s: Pro Shots