Quick Boys vergeet de volle buit bij ASWH-uit

Je hebt mooie en zure zaterdagen. De spelers van Grünholz voelden zich na afloop van ASWH-Quick Boys alsof ze zojuist een flinke citroen hadden moeten wegwerken, met schil en al. Trouwens, de supporters ook. Als je zo’n beetje de hele wedstrijd de betere bent geweest, is één puntje nogal een schamele beloning.

Een vergelijking tussen de keepers zegt veel. Die van de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht had een hele drukke middag. Paul van der Helm hoefde tot een kwartier voor tijd nauwelijks in actie te komen. En toch stond 1-1 als eindstand op het scorebord.

Vanaf de aftrap was Quick Boys het team met de meeste drang naar voren. Veel gevaar leverde dat in de beginfase nog niet op. Rond de 20e minuut was er wel een moment van opwinding. Runderkamp wist bijna een misser achterin bij ASWH af te straffen en daarbij leek een verdediger hands te maken. De scheidsrechter wuifde de protesten weg en dat was zeker niet voor het laatst in deze wedstrijd.

In het vervolg van de eerste helft was Quick Boys meer en meer voor het doel van de thuisploeg te vinden. Met name diezelfde Runderkamp was dreigend met een aantal goede schoten van afstand. Maar telkens stond de goalie van de gastheren op z’n post.

Na rust bleef het spelbeeld in eerste instantie hetzelfde. Maar de stand wijzigde heel vlot. De tweede helft was nog geen vijf minuten oud of Maatsen schoot de 0-1 in de touwen. Nu moest ASWH toch wat meer gaan komen. Daardoor ontstond er meer ruimte en Quick Boys maakte daar veelvuldig gebruik van. In de 54e minuut werd Bekooij goed bediend door Van Kippersluis en rondde prima af. Helaas oordeelde de grensrechter dat het buitenspel was en ook dat gebeurde wel vaker in de tweede helft. Even later kwam Bekooij opnieuw in zeer kansrijke positie. Maar nu wist hij niet de rust te bewaren en schoot wild over.

Toch leek er nog altijd geen vuiltje aan de lucht, want ASWH kon de blauw-witte defensie niet in verlegenheid brengen. Een kwartier voor het einde moest Nwankwo na een blessurebehandeling vlakbij het eigen doel het veld verlaten en naar de middellijn lopen. Daar stond hij natuurlijk weer te trappelen om mee te doen. Maar om onduidelijke redenen liet de scheidsrechter hem daar nog een tijdje staan. En precies in die man minder-situatie kreeg Quick Boys een hele ongelukkige tegentreffer te verwerken. Die 1-1 vanuit het niets voelde als een mokerslag. Toch wisten de spelers zich weer te herpakken. Beide ploegen beseften dat ze met een punt niet veel zouden opschieten en speelden vanaf dat moment om te winnen.

Het werd een fase waarin ASWH wat dreigender werd, met fysiek en opportunistisch spel. Maar de beste kansen waren nog altijd voor het team van Grünholz. Na een chaotische situatie voor het doel van de gastheren schoot Ket net over. En in de 97e minuut was het de beurt aan Staal, die bijna zijn kunststukje van twee jaar geleden herhaalde. Toen creëerde hij op hetzelfde sportpark zijn eigen verjaardagscadeau, met de winnende vlak voor tijd. Nu probeerde hij het met een harde diagonale schuiver, die buiten bereik van de keeper rakelings langs de verkeerde kant van de paal ging.

Zo werd het 1-1 in Hendrik Ido Ambacht. Weer geen uit-overwinning en gezien de wedstrijd was dit gelijkspel dus vooral zuur voor de spelers en aanhang van Quick Boys. Er is nu een weekje extra om deze teleurstelling te verwerken en daarna weer te focussen op de volgende uitwedstrijd. Zaterdag 30 oktober treft de ploeg Spakenburg op sportpark De Westmaat.

Foto’s: Pro Shots

Opstelling en wissels Quick Boys: Paul van der Helm (k) ©, Ivailo Staal, Mohamad Mahmoed, Tommy Bekooij, Mike van den Ban (46. Kevin van Kippersluis), Darren Maatsen, Jeffrey Ket, Nigel Ogidi Nwankwo, Chima Bosman (83. Niall Raben), Levi van Duijn (46. Ricky van Haaren), Nick Runderkamp (88. Ricardo Kuyvenhoven)

Opstelling ASWH: Bryan Janssen, Henrico Drost, Gilmaro van de Werp, Jesper van den Bosch ©, Fabian Korporaal, Daniël Wissel, Luuk Admiraal, Yaël Eisden, Lester Pires, Jay Brand, Levi Bouwense