De punten blijven opnieuw op Nieuw Zuid

Het seizoen is voor Quick Boys niet lekker begonnen. Natuurlijk wil je dan als ploeg proberen om weer te gaan klimmen op de ranglijst. Vaak gaat dat door in ieder geval zoveel mogelijk punten in eigen huis te houden.

Na de onverdiende nederlaag in het openingsduel met Kozakken Boys en een povere prestatie tegen de Treffers lijkt dit nu de goede kant op te gaan. Dat begon met een verdienstelijk gelijkspel tegen topploeg AFC. En met een mooie 2-0 zege op TEC heeft het team van Grünholz inmiddels op Nieuw Zuid twee degelijke overwinningen op zak.

Vooraf rekende iedereen op een zware pot. Weliswaar heeft TEC in twee eerdere competitiewedstrijden nooit eerder een punt kunnen pakken tegen de blauw-witten. Maar een blik op de ranglijst van dit seizoen gaf toch een heel ander beeld. De ploeg uit Tiel stond na zeven wedstrijden hoog geklasseerd.

En dan leek het ook nog eens helemaal mis te gaan, meteen na de aftrap. Maar de TEC-voorhoede wist niet te profiteren van een missertje in de defensie. Vanaf dat moment nam Quick Boys wel het heft in handen, met veel pressie. Al snel volgde een goede poging van Bekooij, die de keeper op zijn weg vond. Het aanvallende spel leidde tot veel corners, die ook duidelijk gevaarlijker waren dan we in eerdere wedstrijden zagen. Dat leverde een prima kans voor Staal op. Hij kopte goed naar de grond en leek de doelman kansloos te laten. Maar de bal stuiterde net over de lat. En uit een afgeslagen hoekschop kwam Runderkamp tot een afstandsschot dat eveneens rakelings over ging. In de 24e minuut was het wel raak. Maatsen krulde de bal prima binnen: 1-0.

Vlak daarna was het achterin bij Quick Boys toch even oppassen. Maar Van der Helm greep goed in. In het restant van de eerste helft gaf de ploeg niet meer zoveel druk naar voren, maar bleef de wedstrijd wel veel beter controleren dan bijvoorbeeld tegen Excelsior Maassluis en Koninklijke HFC. Zo kwam de voorsprong tot aan de rust geen moment meer in gevaar.

Na de hervatting sloeg de ploeg van Edwin Grünholz al snel opnieuw toe. Een mooie aanval werd doeltreffend afgerond door Staal. Het was niet de inleiding tot een spectaculaire tweede helft. TEC was voorin niet bij machte om veel aan de stand te veranderen, op een paar dreigende momenten na. En de thuisploeg hoefde met een 2-0 voorsprong op zak natuurlijk niet vol op de aanval te spelen. Toch had Quick Boys meer kunnen doen met de ruimte die er kwam. Te vaak werd het voorin niet goed uitgespeeld. Veel verder dan enkele schoten kwam de ploeg niet. Onder meer van Lewis, maar de keeper stond in de weg. De grootste kans was uiteindelijk voor Maatsen, die de bal over het doel joeg.

Maar gezien de fase waar het team zich in bevindt, overheerste natuurlijk de blijdschap over de winst. En nu dat goede gevoel meenemen naar Hendrik Ido Ambacht, waar ASWH volgende week wacht.

Opstelling en wissels Quick Boys: Paul van der Helm (k) ©, Ivailo Staal, Fernando Lewis (84. Niall Raben), Mohamad Mahmoed, Tommy Bekooij (72. Ricardo Kuyvenhoven), Darren Maatsen, Jeffrey Ket (75. Jan-Willem Kamp), Nigel Ogidi Nwankwo, Chima Bosman, Levi van Duijn, Nick Runderkamp

Foto’s: Pro Shots