Jong Quick Boys start goed, maar verliest toch.

Op 9 oktober stond de inhaalwedstrijd tegen Hollandia op het programma. Nadat de wedstrijd op 25 september op last van de plaatselijke gemeente geen doorgang had kunnen vinden vanwege een triatlon in Hoorn, reisde de equipe van Derek van der Plas nu alsnog af naar Hoorn. Even was er wat onduidelijkheid, maar nadat de scheidsrechter de beide kleurencombinaties van de tenues alsnog had goed bevonden, werd er afgetrapt op het bijveld van Hollandia.

Quick Boys kent een prima start van de wedstrijd, waar er in de beginfase verzorgd en geduldig wordt gevoetbald. Zoals bij veel wedstrijden tot nu toe, valt ook deze keer het eerste doelpunt binnen 10 minuten. In de 9e minuut wordt na goed opbouwend voetbal Thijs de Hollander aan de linkerkant gevonden. De linksback weet op zijn beurt Lars Wietsma te bedienen, die met een goed schot Quick Boys op een 1-0 voorsprong zet.

In het eerste half uur is het Quick Boys dat het beste van het spel heeft. Naarmate de eerste helft vordert is het Hollandia dat ook beter in de wedstrijd komt, maar de grootste kansen zijn voor Quick Boys. Uit het niets valt in de 36e minuut de gelijkmaker. Een lange bal valt achter de verdediging en de spits van Hollandia weet handig gebruik te maken van de miscommunicatie in de blauwwitte defensie en maakt de 1-1. Met die stand gaan beide teams dan ook richting de thee.

In het vervolg van de tweede helft laten de blauwwitten de tegenstander meer in de wedstrijd komen. Als bij Quick Boys langzaamaan de felheid en het vlotte uit het spel verdwijnt, krijgt Hollandia uiteindelijk zelfs de overhand in de wedstrijd.

In de 75e minuut is een benutte strafschop van Hollandia een dure wake up call voor Quick Boys. Nu zijn het de bezoekers die de achtervolging in moeten zetten en vol gaat de ploeg op zoek naar de gelijkmaker. De gedrevenheid die even weg leek, is na de achterstand weer helemaal terug in de ploeg en daardoor neemt  de druk op het doel van Hollandia opnieuw toe. Invaller Menno van der Plas laat in de 80e minuut de blauwwitte juichen. Het is Mathijs Heeringa die overzicht houdt en breed kopt op Menno, die op zijn beurt het net weet te vinden (2-2).

Na de 2-2 is het Quick Boys dat nog eens aanzet en op jacht gaat naar de overwinning. De mogelijkheden zijn er ook zeker voor de boys, maar Hollandia blijkt de gelukkigste deze middag. In de 87e minuut is een knap schot in de verre bovenhoek Quick Boys te machtig en zorgt voor de 3-2 voor de thuisploeg. In de daaropvolgende hectische slotfase gebeurt er nog genoeg en zijn er mogelijkheden over en weer, maar gescoord wordt er niet meer.

Volgende week reist Jong Quick Boys af naar Groesbeek, waar De Treffers de tegenstander zal zijn.