Eenvoudige winst Quick Boys tegen Westlandia

Quick Boys – Westlandia 4 – 0
Als finale van de jaarlijkse Open Dag oefende Quick Boys tegen Zondaghoofdklasser Westlandia. De Naaldwijkers waren geen partij voor de blauwwitten die de wedstrijd met een 4 – 0 overwinning afsloten.

Ondanks de concurrentie van het bloemencorso en het regenachtige weer waren weer vele mensen naar Nieuw Zuid getrokken om daar getuige te zijn van de vele festiviteiten die ook dit jaar voor de Open Dag waren georganiseerd. Na de presentatie van de voltallige selectie kon de wedstrijd tegen Westlandia eindelijk beginnen.

In de selectie van Jos van Eck was slechts een plaats ingeruimd voor een nieuwkomer, Chelton Linger.  Kwong-Wah Steinrath was begin van de week geblesseerd geraakt in de oefenwedstrijd tegen HBS, ook Hendrik van Beelen was niet wedstrijdfit. De absentie van beide spelers deerde Quick Boys niet. Direct trokken de blauwwitten het initiatief naar zich toe.  Al snel werden wist Patrick Duarte vanaf de rechterflank meerdere malen de spitsen in stelling te brengen die nog niet tot scoren kwamen.

Ook Westlandia leek in de openingsfase dicht bij de openingstreffer, maar buitenspel voorkwam schade voor Quick Boys. Voorlopig zou Westlandia geen kansen meer creëren. In de loop van de wedstrijd zou Westlandia zich enigszins herstellen, maar echt gevaarlijk wilden de Westlanders niet worden. Daarvoor speelde men te behoudend met teveel mensen achter de bal. De wedstrijd was duidelijk aan een doelpunt toe.

Halverwege de eerste helft zette Jaap van der Plas in stelling gebracht uit een vrije schop van Maarten Bak zijn team met een geplaatst schot op voorsprong. Kort daarvoor zag Chelton Linger zijn schot op de paal belanden en had Maarten Bak zijn doelpunt wegens een door arbiter De Winter vastgestelde overtreding afgekeurd zien worden.
Westlandia bleef volharden in het behoudende concept waardoor het binnen de lijnen maar niet spannend wilde worden. Wel werd in de loop van de eerste helft de sfeer  in het veld er niet beter op toen Sergio Color meerdere malen overtredingen op zijn tegenstanders beging. Quick Boys bleef overduidelijk de bovenliggende partij maar kwam niet meer tot scoren, zodat de rust werd ingegaan met een 1 – 0 voorsprong.

In de tweede helft presenteerde Quick Boys zich in de nieuwe uitoutfit. Maarten Bak was in de kleedkamer achtergebleven, Derek van der Plas was zijn vervanger. Het wedstrijdpatroon uit  de eerste helft was weer snel zichtbaar. Hoe Westlandia het ook probeerde, men bleef onmachtig een vuist te maken tegen de blauwwitten. Nadat Quick Boys door een doelpunt van Patrick Duarte uit een hoekschop van Jaap van der Plas wisten ook de drie ingebrachte wissels, Marcel Bruggeling, Ton Westerveld en Derk du Pon het verschil niet te maken. Westlandia bleef onvoldoende tegenstand bieden om weer in de wedstrijd terug te komen.

Jos van Eck bracht nieuwkomer Anton den Haan voor Gino Louwers, halverwege de tweede helft werd Chelton Linger gewisseld voor Thijs van Kruistum en ging Marciano Kastaredjo naar de kant voor Pascal van der Plas.  Quick Boys had de touwtjes stevig in handen maar onzuivere passing voorkwam dat de score, ondanks de druk die de blauwwitten op het doel van de tegenstander zetten, verder werd opgehoogd.
Met nog een paar minuten te spelen produceerde Weslandia eindelijk een doelkans. Ondanks hinderen van doelman Ruben van der Does wist Ferdi Sonmez toch nog op doel uit te halen waar Niels van Duijn de bal van de doellijn kon wegwerken.

Vlak voor tijd liet Quick Boys nog even zijn tanden zien. Eerst had Michael van der Heijden nog pech bij de afwerking van zijn doelpoging, de bal werd net over de lat geplaatst. Later wist diezelfde Van der Heijden een voorzet van Niels van Duijn met een lob alsnog in het doel te plaatsten.  In de slotminuut plaatste Derek van der Plas de bal in de uiterste hoek van het doel waardoor de uitslag op 4 – 0 werd bepaald.