Gehavend Quick Boys blijft op koers

Volendam – Quick Boys 1 – 3
Al snel in de wedstrijd wist Quick Boys de tegenstander op achterstand te zetten. Door blessures had al vroeg in de wedstrijd het maximale aantal wissels plaatsgevonden. Weer een blessure aan het begin van de tweede helft zorgde ervoor dat Quick Boys de wedstrijd met 10 spelers moest vervolgen.

Quick Boys kende een droomstart. Al vroeg kwamen de blauwwitten op voorsprong. Jaap van Duijn opende de score toen hij een assist van Michael van der Heijden vanaf rechts verzilverde. Amper bijgekomen van de schok moest Volendam al het tweede doelpunt incasseren. De basis werd gelegd bij de snel genomen vrije schop na een overtreding op Patrick Duarte. De vrije schop werd in de voeten gespeeld van Marciano Kastoredjo die Chima Onyeike in stelling bracht.

Volendam, door arbiter O’Niel gespaard toen hij een overtreding binnen het zestienmetergebied op Onyeike onbestraft liet, wist na ruim tien minuten spelen de eerste kans te forceren. Kees Visscher was door Jaap Molenaar in scoringspositie gebracht. Doelman Martijn de Zwart redde bekwaam. Kort hierop had Jan Smit, aangespeeld uit een vrije schop, meer uit deze kans moeten halen.

In de loop van de eerste helft zou Volendam zich herstellen van de zwakke start al had Quick Boys weinig problemen met de tegenstander. Met snel combinatievoetbal bleven de blauwwitten hun tegenstander onder druk zetten.  Na ruim een half uur spelen leek Quick Boys de voorsprong verder uit te bouwen toen Jaap van Duijn vanaf rechts voorzette op Michael van der Heijden die deze assist onvoldoende op waarde wist te schatten waardoor Volendam een grotere achterstand bespaard bleef.

In deze fase van de wedstrijd begonnen de blessureperikelen een rol te spelen. Jaap van Duijn, in het begin van de wedstrijd aangetikt door zijn tegenstander, liep trekkebenend over het veld en bleek 5 minuten voor aanvang van de rust de wedstrijd niet verder te kunnen vervolgen. Jaap van der Plas was zijn vervanger. Op slag van rust raakte ook Patrick Duarte geblesseerd, hij bleek niet meer in staat verder te spelen. Derek van der Plas was zijn vervanger. Coach Wilfred van Leeuwen was binnen 5 minuten zijn vleugelspitsen kwijtgeraakt. Marciano Kastoredjo oogde ook al niet meer fit, hij zou in de rust weer opgelapt moeten worden.

Dat lukte niet. Kastoredjo bleef in de kleedkamer achter. Zijn vervanger, de jonge Mike Filippo, zou een zich in de wedstrijd bewijzen als een waardige stand-in. Kort na de aftrap voor de tweede helft werd Van Leeuwen met weer een blessure geconfronteerd. Robert Jan Ravensbergen, net weer terug van een lange periode van blessureleed, raakte geblesseerd bij een aanval van Volendam. Niels van Duijn wist de score van Jaap Molenaar alsnog te voorkomen. Ravensbergen was niet meer in staat de wedstrijd te vervolgen. Omdat Van Leeuwen al zo vroeg in de wedstrijd noodgedwongen al zijn wissels had uitgevoerd moesten de blauwwitten met 10 man verder.

Quick Boys toonde karakter, met hard werken wisten de blauwwitten het gebrek van een speler te compenseren en werden daar na ruim tien minuten spelen voor beloond met een doelpunt van Hendrik van Beelen uit een vrije schop van Michael van der Heijden van net buiten het strafschopgebied. In de loop van de wedstrijd zou men toch nog druk op de defensie van de tegenstander weten te zetten maar verdere goals bleven uit.

Volendam wist de man meer situatie slecht te benutten. Qua voetbal was het allemaal wel beter gaan lopen bij Volendam maar men liep zich stuk op de hechte defensie van Quick Boys dat ook nog kon rekenen op de solide sluitpost Martijn de Zwart.

Met nog een kwartier te spelen bracht Volendam de achterstand terug naar 1 – 3. Bij een voorzet vanaf de linkerflank kreeg Pieter Jonk teveel ruimte waardoor hij eenvoudig de bal het doel in kon werken. Volendam had een slotoffensief geplaatst maar zag geen kans meer de score te veranderen. Vlak voor tijd soleerde Robert Mühren nog door het strafschopgebied waarna hij alsnog op Martijn de Zwart stuitte.