Nipte overwinning Quick Boys op RKAVV op de Open Dag

Quick Boys – RKAVV 3-2
Op zaterdag 14 augustus organiseerde Quick Boys de jaarlijkse open dag. Alles was uit de kast gehaald om het alle bezoekers naar de zin te maken in de opmaat van de oefenwedstrijd tegen RKAVV. De organisatie mag tevreden zijn. Ondanks concurrentie van het bloemencorso en het mooie weer hadden weer velen de weg naar Nieuw Zuid gevonden.

Na het voorstellen van de selectie die het komende seizoen zal uitkomen in  Hoofdklasse A volgde de oefenwedstrijd tegen RKAVV, afkomstig uit Leischendam en spelend in de eerste klasse bij de zondagamateurs.

Quick Boys startte voortvarend en leek al snel op voorsprong te kunnen komen. Maarten Bak zag een schot vanaf links net voorlangs het doel alsnog naast de paal verdwijnen.  Kort hierop maakte Bak vanaf links weer een actie waarna hij de bal panklaar neerlag voor Chima Onyeike die de bal voor het intikken leek te hebben maar er toch niet in slaagde de bal het doel in te werken.
Een minuut later kwam Quick Boys alsnog op voorsprong. Michael van der Heijden speelde de bal terug op Chima Onyeike die nu wel de bal het doel in kon werken.  Na deze voorsprong wist Quick Boys nog meerdere kansen te creëren maar was te slordig in de afwerking zodat een verhoging van de voorsprong uitbleef.

In die fase van de wedstrijd deed RKAVV haar best het tempo bij te benen maar was niet in staat het de blauwwitte verdediging moeilijk te maken. Pas halverwege de eerste helft wist RKAVV de eerste hoekschop te forceren, daarvoor had men in aanvallend opzicht nog maar weinig laten zien.
Quick Boys leek de voorsprong verder te verhogen toen weer Maarten Bak met een puike voorzet Chima Onyeike in scoringspositie bracht. Weer wist Onyeike deze opgelegde kans niet te verzilveren.

Juist in deze fase kwam RKAVV uit een strafschop weer gelijk met Quick Boys. Robert-Jan Ravensbergen werkte Frank van Versendaal binnen de beruchte lijnen naar de grond. Sander van Akkeren had weinig moeite deze kans te verzilveren.
Na de gelijkmaker zakte het spel van Quick Boys in waardoor RKAVV terug kon komen in de wedstrijd.  Quick Boys was niet in staat een tandje bij te zetten, het tempo lag te laag, om zich weer de meerde in het veld te tonen. Tot de rust wisten beide teams het net niet meer te vinden waardoor de rust werd ingegaan met een 1 – 1 gelijke stand.

Na de rust kwamen de teams in een ongewijzigde samenstelling terug in het veld. Direct was het spelbeeld van het laatste gedeelte van de eerste helft weer zichtbaar. Quick Boys speelde in een te laag tempo waardoor de tegenstander zich te  gemakkelijk kon groeperen en een blok tegen de blauwwitte aanvallers kon vormen. RKAVV kreeg zowaar geloof in een goed resultaat in deze wedstrijd, men zocht de aanval zonder echt gevaarlijk te worden. Men kwam niet verder dan het forceren van een aantal hoekschoppen.
Na een kwartier spelen wisselde coach Wilfred van Leeuwen zijn wissels. Dustin Huisman, Robert-Jan Ravensbergen, Derek van der Plas en Michael van der Heijden werden naar de kant gehaald voor Niels van Duijn, Marco van der Plas, Sander van der Horst en Jaap van Duijn.

Vooral de laatste gaf direct na te zijn ingevallen zijn visitekaartje af met meerdere knappe acties vanaf de rechterflank.  Van Duijn bediende o.a. Patrick Duarte wiens doelpoging uit deze assist net naast het doel belandde.
Halverwege de wedstrijd kreeg Quick Boys een uitgelezen kans weer op voorsprong te komen. Patrick Duarte had knap de bal binnen de lijnen gehouden maar werd het slachtoffer van een overtreding van Yannick Blom. Strafschop besliste arbiter Kees van Duijn. Waar Maarten Bak een reputatie heeft op te houden met het scoren uit strafschoppen moest hij nu zijn meerdere bekennen in doelman Kevin Jansen die ondanks meerdere schijnbewegingen van Bak oog bleef houden op de bal en de stafschop wist te stoppen.

Toch kwam Quick Boys kort hierna toch op voorsprong.  Uit een afgeslagen aanval kreeg Jaap van Duijn alle gelegenheid de bal voor zijn goede been te krijgen om vervolgens verwoestend uit te halen. Doelman Jansen had het nakijken en Quick Boys was weer op voorsprong gekomen.
RKAVV had zich nog niet bij de dreigende nederlaag neergelegd en kreeg met nog een kwartier te spelen een beste kans om weer op gelijke voet met de tegenstander te komen toen invaller John den Dulk de bal plaatste op Michael Nolet die de bal onvoldoende vaart meegaf waardoor Sven Onclin de inzet alsnog voor de doellijn kon wegwerken. Quick Boys was in ieder geval gewaarschuwd, de winst was nog niet binnen.

Quick Boys bleef slordig verdedigen. Bij weer een aanval moest Sven Onclin net buiten het strafschop gebied ten koste van Michael Nolet aan de noodrem trekken met een vrije schop op de rand van het zestienmetergebied tot gevolg. Sander van Akkeren wist de bal onhoudbaar voor doelman Peter Messemaker het doel in te werken.
Met nog vijf minuten te spelen leek RKAVV zelfs op voorsprong te komen toen de vrijstaande Michael Nolet in balbezit kwam. Zijn doelpoging belandde maar langs de voor RKAVV verkeerde kant van de paal.

Toen men zich al bij een gelijk spel had neergelegd kwam Quick Boys met nog drie minuten te spelen alsnog op voorsprong uit een doelpunt van Chima Onyeike die sinds zijn eerste doelpunt te onzichtbaar was in de wedstrijd maar nu toch zijn waarde voor het elftal bewees. Hij rondde koppend een voorzet vanaf de rechterflank af van Patrick Duarte waardoor Quick Boys de wedstrijd met een 3 – 2 overwinning afsloot.

Opstelling Quick Boys: Peter Messemaker, Sven Onclin, Dustin Huisman (Niels van Duijn), Robert-Jan Ravensbergen (Marco van der Plas), Marciano Kastaredjo, Derek van der Plas (Sander van der Horst), Patrick Duarte, Hendrik van Beelen, Chima Onyeike, Michael van der Heijden ( Jaap van Duijn) Maarten Bak ©.