Nuttige overwinning Quick Boys bij ARC

ARC – Quick Boys 1 – 3
De kop voor 2010 is er af, de eerste wedstrijd bij het altijd lastige ARC werd met winst afgesloten. Al te gemakkelijk ging het niet. Dat begon al bij de samenstelling van het team dat in de wedstrijd tegen ARC in de wei zou komen. Coach Jasper de Muijnck moest schipperen met zijn verdediging. Marciano Kastoredjo ontbrak, zijn stek op de linksbackpositie werd ingenomen door Niels van Duijn. Op de rechtsbackpositie stond als vanouds Sven Onclin geposteerd, door een enkelblessure was hij niet helemaal fit.

Al na vier minuten spelen wist Quick Boys de 0 – 1 voorsprong op het scorebord aan te tekenen. Uit de tweede hoekschop van de wedstrijd van de voet van Maarten Bak kon Hendrik van Beelen de bal het doel in werken, hij profiteerde van een fout van doelman Arjan van Heusden die mistastte bij de corner van Bak.

Na op achterstand te zijn gekomen wist ARC weer in de wedstrijd terug te komen. Het spitsentrio Jim Blom, Rico Kogeldans en Levinho Wijdenbosch wist regelmatig de blauwwitte defensie onder druk te zetten maar de gelijkmaker bleef voorlopig uit. Aan de andere kant wist ook Quick Boys enige kansjes te creëren, zonder verder tot scoren te komen.

Na ruim twintig minuten spelen wist Jim Blom de gelijkmaker te produceren, hij wist zijn tegenstander Michael van der Kruis wel heel erg gemakkelijk op het verkeerde been te zetten om daarna de bal in de uiterste hoek te kunnen plaatsen.

Quick Boys herpakte zich snel en zette weer druk op het doel van de tegenstander. Dat resulteerde na bijna een half uur spelen in weer een voorsprong. Weer uit een hoekschop van de voet van Maarten Bak. Hij speelde de bal kort op Derek van der Plas die vervolgens Dustin Huisman in stelling kon brengen om zijn team op een 1 – 2 voorsprong te zetten.

Weer liet ARC het er niet bij zitten en een paar minuten later ontsnapte Quick Boys aan de gelijkmaker toen Stefan Schaafsma een vrije schop aan de rand van het strafschopgebied op de kruising plaatste.

In deze fase liet scheidsrechter Van de Ketterij zich nadrukkelijk gelden. Hoewel er weinig sprake was van onsportief gedrag van beide kanten  kregen binnen een paar minuten Chima Onyeike, Derek van der Plas en Hendrik van Beelen een gele kaart voorgeschoteld.  Voor ARC ging Stefan Schaafsma op de bon.  Tot de rust zou de tussenstand ongewijzigd blijven.

Na de rust kwamen de teams in een ongewijzigde samenstelling terug in het veld. Door de langdurige regen waren de omstandigheden er niet gemakkelijker op geworden.  In het eerste kwartier van de tweede helft kwam er van voetbal weinig terecht. Quick Boys liet zich terugzakken, waardoor ARC het spel meer op de helft van de tegenstander kon brengen zonder echt gevaarlijk te worden.  Wel waren de Alphenaren erg bedreven in het versieren van vrije schoppen, in de buurt van het strafschopgebied. Dat zorgde weer voor gele kaarten voor  zowel Sven Onclin als voor Dustin Huisman.  De door arbiter Van de Ketterij aangeboden buitenkansjes zorgden er niet voor dat ARC de gelijkmaker wist te scoren.

Het echte gevaar voor Quick Boys kwam uit individuele acties. Halverwege de tweede helft plaatste de vrijgelaten Gert Labots een ziedend schot op doel dat door de attente Martijn de Zwart tot hoekschop werd verwerkt. Kort hierna werd ook Jordy Zwart in scoringspositie gebracht, weer was Martijn de Zwart met een prima redding spelbreker voor ARC.  Door zich te massaal te hebben teruggetrokken had Quick Boys ARC het spel laten maken en het zich daardoor onnodig moeilijk gemaakt.

Met nog een kwartier te spelen kwamen aan alle illusies van ARC een einde toen de meegekomen Michael van der Kruis uit weer een hoekschop van Maarten Bak de bal over de lijn werkte. Quick Boys was op een onoverbrugbare 1 – 3 voorsprong gekomen. Met de moed der wanhoop trachtte ARC alsnog een beter resultaat te forceren maar dat bleef uit waardoor Quick Boys met een 1 – 3 voorsprong Sportpark Zegersloot kon verlaten.

De komende wedstrijd speelt Quick Boys thuis tegen Ter Leede. Deze concurrent verloor in deze competitieronde thuis van RVVH. Willen de Sassenheimers een rol blijven spelen om te kunnen promoveren naar de Topklasse is een goed resultaat bij Quick Boys noodzakelijk. Quick Boys, dat de laatste drie wedstrijden in competitieverband niet meer heeft verloren, kan een goede serie neerzetten door ook de wedstrijd tegen Ter Leede in winst om te zetten. De weg tot het einde van de competitie is nog lang, er kan nog veel gebeuren. Als de blauwwitten eenmaal in de flow komen kan het toch nog een mooi seizoen worden.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Onclin (Filippo), Van der Kruis, Huisman, Van Duijn, Van der Plas (Homan), Van der Horst, Ravensbergen ©, Onyeike, Van Beelen (Van de Toorn), Bak.