Quick Boys 2 na thriller algeheel Landskampioen bij de reserves!

Na het winnen van de afdelingstitel en het zaterdagkampioenschap heeft Quick Boys 2 ook de hoofdprijs van dit seizoen in de wacht gesleept.
In Mijdrecht moest de jonge equipe van het trainersduo Marcel van Duijn en Peter Hellenberg strijden met de reserves van Argon om de algehele amateurtitel voor tweede elftallen. Strijdtoneel was het veld van tegenstander Argon wat op zich al opvallend was (zie ook voorbeschouwing )

De wedstrijd, welke onder leiding stond van scheidsrechter Benali uit Utrecht, begon tam. De ploegen tastten elkaar af, maar al ras trok Quick Boys het initiatief naar zich toe. Diverse keren kwamen de voorwaartsen in de buurt van de goalkeeper Zuidwijk van Argon en kwam men zelfs tot scoren. Helaas werd deze goal afgekeurd. Quick Boys bleef de bovenliggende partij waarbij kan worden opgemerkt dat keeper Martijn de Zwart tot dan toe nog niet op de proef werd gesteld.
Dit spelbeeld werd in de 33e minuut beloond met een goal. Een hoekschop genomen door Thomas Dijk kwam na een scrimmage terecht bij Jaber Akhrif die vervolgens genadeloos hard de bal achter keeper Zuidwijk in het net deed belanden.
Argon leek niet onder de indruk van de 0-1 en binnen enkele minuten stond Argon spits Van Hellemondt oog in oog met sluitpost Martijn de Zwart die vervolgens knap redde.
Vlak voor rust redde De Zwart alweer knap na een gevaarlijke scrimmage in het doelgebied van Quick Boys. Argon had ondertussen op het veld het initiatief volledig naar zich toe getrokken.
Een strubbeling tussen aanvaller Hogenboom van Argon en Quick Boys verdediger Pieter Hoek leidde uiteindelijk tot drie gele kaarten. Daar waar Hoek duidelijk werd gehinderd, bleef de arbiter besluiteloos. De opmerking van Van Fruchten aan het adres van de scheidsrechter dat hij toch duidelijk had kunnen zien wat er aan de hand was, werd direct met een gele prent beloond. De twee hoofdrolspelers kregen tevens geel voorgehouden. Dit voorval direct voor rust leidde een onrustig tweede helft in met diverse scheidsrechterlijke dwalingen.

Na de thee betraden de ploegen ongewijzigd het veld, wat er overigens na een lang seizoen nog prima bij lag. Daar waar de ploegen voor rust elkaar afwisselden qua veldoverwicht, golfde het spel na doelwisseling op en neer. Daarnaast begon arbiter Benali de hoofdrol op te eisen. Het leek alsof alle overtredingen in het voordeel van Argon werden beslist, iets waar trainer Van Duijn zich danig over opwond. Dit kwam hem al snel op een waarschuwing te staan en even later kreeg hij geel wat op zichzelf al een eigenaardige gebeurtenis was. Het spelbeeld werd grimmiger en nadat de doorgebroken Akhrif net voor het binnentreden van het strafschopgebied onderuit werd gehaald besliste de warrige arbiter tot ieders verbazing wederom in het voordeel van de thuisploeg.
De gehele bank en alles wat Quick Boys was ontplofte van verbazing en ongeloof. De Utrechtse scheidsrechter greep dit moment aan om trainer Van Duijn twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart voor te houden om vervolgens met rood van het veld te sturen.

Het was zaak voor de blauwwitten in het veld het hoofd koel te houden want de wedstrijd zou wel eens een eigenaardige wending kunnen gaan nemen. Dat leek dan ook te gebeuren want daar waar Quick Boys de wedstrijd op slot had kunnen gooien middels uitbraken via Van Fruchten en Dijk, was er in de 75e minuut een aanval van de thuisploeg waarbij de nodige commotie ontstond.
Deze aanval leek uit te lopen op vrije trap wegens buitenspel maar de arbiter wees na een schermutseling binnen de zestien resoluut naar de stip. Na de vreemde gang van zaken tot dan toe leek het noodlot dan toch toe te staan ware het niet dat tijdens de schijnbaar minuten durende discussie op het veld de assistent scheidsrechter nog steeds met de vlag omhoog stond. Na het arbitrale onderonsje, werd tot ieders opluchting aan Katwijkse zijde de beslissing ingetrokken en kon het spel vervolgd worden met een vrije trap voor de blauwwitten.

De wedstrijd was inmiddels in de 82e minuut beland toen opnieuw Jaber Akhrif de wedstrijd op slot gooide en het kampioenschap veilig stelde. Na deze 0-2, waarbij de ontlading aan Quick Boys zijde zeer groot was, gaf Argon zich gewonnen. In de extra 6 minuten speeltijd deden er zich geen noemenswaardige momenten meer voor.
Gezien het aantal kansen en het uiteindelijke lichte overwicht van Quick Boys zijde kon er niets op deze 0-2 overwinning worden afgedongen.

Na het laatste fluitsignaal mocht het feest losbarsten. Hossende spelers mochten de bloemen in ontvangst nemen. De KNVB-afgevaardigde deelde eerst de medailles uit en vervolgens mocht aanvoerder Mathijs van der Plas zich ontfermen over de felbegeerde schaal.