Quick Boys doet aan klantenbinding

Quick Boys – Ter Leede 5-0
Quick Boys kende een perfect weekend. Aan de vooravond kon het bestuur in de ledenvergadering de leden meedelen dat de schuld wegens de deal met de belastingdienst inmiddels voor de helft is weggewerkt. In de wedstrijd tegen Ter Leede walste Quick Boys over deze tegenstander heen, een uitstekende opmaat voor de komende wedstrijd tegen koploper vv Noordwijk.

Na amper 5 minuten keek Ter Leede al tegen een 2-0 achterstand aan. Topscoorder Jaap van Duijn opende de score al in de derde minuut toen hij de bal uit een afgeslagen aanval in de voeten kreeg en met een lob doelman Bas Drost alsnog verraste. Tergend traag verdween de bal in de uiterste hoek van het doel. Twee minuten later rondde Maarten Bak een voorzet van Chima Onyeike af waarmee Bak zijn 100e goal voor de blauwwitten scoorde.

Quick Boys was overduidelijk de bovenliggende partij, Ter Leede moest alle zeilen bijzetten om de schade zo vroeg in de wedstrijd al niet verder te laten oplopen en volledig overlopen te worden. De blauwwitten heersten, de gasten kwamen niet aan aanvallen toe. Als men al een poging waagde was men niet in staat de spitsen te vinden.

Door een moment van onachtzaamheid leek Ter Leede na ruim een kwartier alsnog terug te kunnen komen in de wedstrijd toen Thom Lommers uit een situatie die naar buitenspel riekte alleen voor doelman De Zwart kwam. De opgelegde kans was niet besteed aan Lommers die moest toezien dat De Zwart zijn inzet alsnog voor de doellijn wegwerkte.

Gelukkig voor Ter Leede had Quick Boys het tempo inmiddels naar beneden geschroefd. De blauwwitten waren nog eens gevaarlijk voor het doel toen Patrick Duarte uit een vrije schop van Jaap van Duijn leek te kunnen scoren. Ten koste van een hoekschop wist doelman Drost de schade voorlopig te beperken. Door het verlaagde tempo van Quick Boys wist Ter Leede zich in de loop van de eerste helft alsnog te herpakken, men vond zelfs inspiratie voor de aanval. Vaak via de linker flank door Remy Constancia die aanvallend tekort kwam om potten te kunnen breken. Quick Boys ging met een 2-0 voorspong aan de thee.

Direct na rust ging Ter Leede dat de schroom van zich leek te hebben afgelegd op zoek naar de aansluitingstreffer en werd daarbij een handje geholpen door Quick Boys dat de tweede helft te slap begon. Na 6 minuten spelen maakte Jaap van Duijn, de revelatie van het huidige seizoen, aan alle Sassenheimse illusies een einde door vanaf de achterlijn de bal in één keer bij de tweede paal het doel in te werken. Amper bijgekomen van deze teleurstelling moest doelman Drost zijn meerdere erkennen in Chima Onyeike die een aanval over veel schijven afrondde. Ter Leede werd bijkans zoek gespeeld en moest alles uit de kast halen om Nieuw Zuid niet met een monsternederlaag te hoeven verlaten.

Voor Quick Boys sloeg coach Van Leeuwen aan het wisselen. Patrick Duarte en Chima Onyeike werden naar de kant gehaald voor Leandro Resida en Derek van der Plas. Kort hierop werd ook Michael van der Heijden, net als Chima Onyeike kon hij zich geen gele kaart veroorloven om de komende wedstrijd tegen vv Noordwijk niet noodgedwongen te hoeven missen, naar de kant gehaald voor Jacob Prins.

Nog was het leed niet geleden voor Ter Leede dat na een kwartier spelen de achterstand vergroot zag worden tot 5-0 toen Maarten Bak na een afgeslagen aanval door Ter Leede in het strafschopgebied alsnog in balbezit kwam en de bal de touwen injoeg.

Ook coach Van der Zwaan sloeg aan het wisselen. Marouan El Idrissi en Thom Lommers werden naar de kant gehaald voor Michan Verbeek en Mark van der Heijden terwijl in de loop van de westrijd ook nog Thomas van Hees werd gewisseld voor Pascal Zoet. Veel zou het allemaal niet uitmaken. Ter Leede had halverwege de wedstrijd pech toen Ronnie Verplancke zijn doelpoging alsnog door doelman De Zwart gekeerd zag worden maar verder geen kansen meer wist te creëren. Een grotere nederlaag bleef de roodgelen in ieder geval bespaard.