Quick Boys en Voorschoten’97 delen de punten

Quick Boys – Voorschoten’97 1-1
Na amper twee minuten spelen stond de eindstand al op het scorebord. Tot het eind van de wedstrijd ontspon zich een wedstrijd waarbij beide teams weinig voor elkaar onderdeden .

De competitie is eindelijk weer begonnen, aan Quick Boys de taak een streep onder het vorige, mislukte, seizoen te zetten en zich weer te profileren. Sportpark Nieuw Zuid moest weer de  onneembare vestiging worden. Daarin slaagden de blauwwitten in de eerste thuiswedstrijd in ieder geval niet in.

Binnen een minuut na de aftrap keek Quick Boys al tegen een achterstand aan. Remco Dubbeling plaatste een vrije schop in de voeten van de volledig vrijstaande Joey Zandbergen die alle tijd kreeg om verwoestend uit te halen op het doel van doelman Martijn de Zwart, die volstrekt kansloos was op het schot van Zandbergen.

Quick Boys toonde karakter en zocht direct na de aftrap het doel van de tegenstander. Jaap van Duijn wist zijn tegenstander te passeren en de bal  op Michael van der Heijden  te plaatsen die vervolgens Chima Onyeike in stelling kon brengen. Onyeike passeerde doelman Matthijs Keemink waardoor Quick Boys wel heel erg snel weer op gelijke voet met de tegenstander was gekomen.

Inmiddels had zich een open wedstrijd ontsponnen waarin beide teams wilden voetballen en maar weinig voor elkaar onderdeden. In aanvallend opzicht liet bij Voorschoten’97 vooral Michael Miranda op links zich gelden. Hij bezorgde zijn verdediger Sven Onclin handen vol werk.  Echte kansen bleven uit voor beide teams.

Gaandeweg de eerste helft zakte het tempo van Quick Boys in, waardoor Voorschoten’97 alle tijd kreeg zich de linies tijdig te organiseren. Bovendien was de passing te regelmatig te onzuiver waardoor van echte druk op het doel van de tegenstander weinig terecht kwam en Voorschoten’97 weer de gelegenheid werd gesteld om aanvallen op te bouwen. Wilde Quick Boys voor de winst gaan zou de passing verbeterd moeten worden en zou het tempo opgeschroefd moeten worden. Daar kwam in de resterende tijd van de eerste helft maar weinig van terecht.  Vlak voor rust leek Quick Boys uit een hoekschop toch nog op voorsprong te komen met een klutsbal uit een hoekschop. Met kunst- en vliegwerk wist doelman Keemink een doelpunt te voorkomen.

Na de rust waren er geen wijzigingen binnen de teams, het spel uit de eerste helft was weer snel zichtbaar. Quick Boys begon te slap en gaf kansen weg.  Ver buiten het strafschopgebied mocht Tim Kluivers de bal aannemen en hard uithalen op het doel waarbij hij Martijn de Zwart tot het uiterste dwong om de bal het doel uit te werken.

Na tien minuten spelen plaatste coach Wilfred van Leeuwen zijn eerste wissel. Robert-Jan Ravensbergen werd naar de kant gehaald voor Derek van der Plas. Die wissel voorkwam niet Voorschoten’97 beter combineerde dan Quick Boys. Die combinaties van de gasten zetten de blauwwitte defensie regelmatig onder druk.  Quick Boys liet zich wel gelden op aanvallend gebied, verder dan het forceren dan hoekschoppen kwam men niet.

Na een kwartier spelen werd Michael van der Heijden gewisseld voor Patrick Duarte, die aanvallend voor meer impulsen zou moeten zorgen.  Nog steeds kwam Quick Boys niet verder dan het afdwingen van hoekschoppen die allen zonder problemen door de Voorschoten’97 defensie gepareerd werden.

Ook bij Voorschoten’97 sloeg men nu aan het wisselen. Wesley Spaans werd naar de bank gehaald voor de op Nieuw Zuid oude bekende Adil Harfaoui.  Juist in die fase ontsnapte Quick Boys aan een nieuwe achterstand in de wedstrijd. Marciano Kastaredjo liet zijn man, Nino Furfaro, ook al eens te bewonderen geweest op Nieuw Zuid, lopen waardoor deze snoeihard op doel kon uithalen.  De paal bracht redding voor Quick Boys, de rebound werd naast  het doel gewerkt.  Op zoek naar de winst zochten beide teams nu regelmatig de aanval, met kansen over en weer.  De onzekere blauwwitte defensie moest attent blijven voor de snelle uitvallen van Voorschoten’97.

Met nog een kwartier te spelen werd Chima Onyeike naar de kant gehaald voor Dick van der Toorn. De wissel van Onyeike hield wel in dat het  aanspeelpunt in de aanval was verdwenen.  Daarbij bleef Quick Boys de creativiteit ontberen om de tegenstander op de knieën te dwingen.  Vlak voor tijd wist Voorschoten’97  weer een uitgelezen kans te produceren die weer niet benut werd, weer zag de blauwwitte verdediging er niet goed uit bij de druk die de aanvallers van Voorschoten’97 regelmatig plaatsten.

Ruim in de extra tijd leek Quick Boys toch nog de winnende treffer te scoren uit een vrije schop, net buiten het strafschopgebied, van Jaap van Duijn. Sluitpost Keemink weigerde mee te werken, met een knappe redding hield hij zijn doel schoon waardoor de wedstrijd eindigde in een 1 – 1 eindstand.

In de komende wedstrijd wacht in Heemskerk tegenstander Odin’59  dat in de eerste speelronde de punten deelde met Ter Leede.

Opstelling Quick Boys & statistieken wedstrijd, klik op het icoontje.

Opstelling Voorschoten’97: Keemink, Joey Zandbergen, Angelista, Kluivers, Jaap-Jan Zandbergen, Susan, Dubbeling, Furfaro, de Pina (Baten), Spaans (Harfaoui), Miranda