Quick Boys lijdt eerste seizoensnederlaag

Scheveningen – Quick Boys 3 – 2
Scheveningen  trok aan het langste eind en heeft door de thuisnederlaag van koploper vv Noordwijk de koppositie in de Hoofdklasse A overgenomen. Op slag van rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Door een te gezapige start in de tweede helft van Quick Boys werd de voorsprong zelfs nog verder uitgebreid. Quick Boys kwam nog terug maar wist de achterstand niet meer te overbruggen.

De eerste helft van de wedstrijd waarin bij een fout van koploper Noordwijk zelfs de koppositie in de Hoofdklasse A voorhanden lag was ronduit saai. Quick Boys mocht het spel maken tegen een thuisploeg die zich voor eigen doel had teruggetrokken en rekende op de snelle spitsen Marvin Nieuwlaat en Mehmet Aldogan met achter hen routinier Sjaak Polak.

Pas na een kwartier spelen waren er de eerste kansen.  Jaap van Duijn bracht vanaf de rechterflank Maarten Bak in stelling. Bak moest toezien hoe doelman Samir Beeldsnijder de bal alsnog voor de lijn  weg grabbelde.  Deze actie werd beantwoord door Sjaak Polak die  doelman Martijn de Zwart uittestte met een afstandschot.  Kort hierop waren de blauwwitten weer in de gelegenheid de score te openen. Maarten Bak was in scoringspositie gebracht, hij zag zijn doelpoging afgeslagen worden. Chima Onyeike kwam in bezit van de afvallende bal, ook hij wist de bal niet over de doellijn te werken.

De blauwwitte  flankspelers lagen aan banden van de Scheveningse backs waardoor er onvoldoende aanvoer over de flanken plaatsvond. Bij de blauwwitten was er net als bij de tegenstander  veel onrust in het spel.  Teveel passes kwamen niet aan en kansen werden er niet gecreëerd.

Op slag van rust kwam Scheveningen op voorsprong. Een crosspass van de voet van Sjaak Polak werd door Mike Filippo verkeerd beoordeeld waardoor Mehmet Aldogan in balbezit kon komen en snoeihard,  onhoudbaar uithaalde op het doel van Martijn de Zwart. Na de rust zou Quick Boys deze tegenvaller moeten wegwerken.

Na de rust kwamen beide teams in ongewijzigde vorm terug in het veld.  Nadat Quick Boys een aanval via Patrick Duarte afgeslagen zag worden, een claim voor hands werd niet gehonoreerd door arbiter Oudijk, liet Scheveningen zijn tanden weer eens zien. Mehmet Aldogan passeerde Mike Filippo  en kon voorzetten op Sjaak Polak die de bal op de deklat mikte. Quick Boys ontsnapte aan een grotere achterstand.

Na tien minuten was het wel raak voor Scheveningen. Vanaf de rechterflank werden twee blauwwitte verdedigers te kijk gezet waarna de bal kon worden voorgezet. Waar gekozen had moeten worden voor het wegwerken van de bal werd voor de voetballende oplossing gekozen waarna de bal alsnog in de voeten kwam van Marvin Nieuwlaat die de bal de touwen injoeg. Mike Filippo was geblesseerd geraakt waardoor hij vervangen moest worden door Derek van der Plas. Al de tweede wissel in de tweede helft, kort daarvoor had Patrick Duarte het veld verlaten voor Leandro Resida.

Kort hierop wist Quick Boys weer terug in de wedstrijd te komen door een doelpunt van Jaap van Duijn. Ver vanaf het doel liet hij doelman Beeldsnijder kansloos uit een vrije schop na een overtreding op Michael van der Heijden.  Op jacht naar tenminste een punt was Quick Boys één op één gaan spelen waardoor Scheveningen bij de snelle uitvallen wel heel erg veel ruimte kreeg.  Kort na de 2 – 1 leek Scheveningen de wedstrijd te beslissen. Lastpak Sjaak Polak kreeg alle tijd om ver vanaf het doel uit te halen. Doelman Martijn de Zwart was kansloos op deze inzet.

Toch bleef Quick Boys de moraal houden om voor een punt te blijven strijden. Scheveningen haalde alles uit te kast om het spel te traineren en te frustreren. De thuisploeg wist tijdrekken tot een ware kunst te verheffen.  Tien minuten voor tijd bracht Derek van der Plas de achterstand terug tot 3 – 2. Meer zat er niet in. Beide teams kwamen nog tot kansen maar een hogere score bleef verder uit.  Scheveningen had de winst te pakken waardoor men zich  door het verlies van koploper Noordwijk de koploper van de Hoofdklasse A mag noemen.