Quick Boys lijdt geflatteerde nederlaag tegen RVVH

Individuele fouten nekken de gehavende blauwwitten
In de tweede oefenwedstrijd heeft Quick Boys een geflatteerde nederlaag geleden tegen RVVH. Op sportcentrum Papendal gingen de blauwwitten met 5-2 onderuit. Dure individuele fouten lagen ten grondslag aan de forse nederlaag. Dustin Huisman en Yuri Guijt waren de doelpuntenmakers aan de zijde van Quick Boys.

Als onderdeel van het trainingskamp in Arnhem speelde de equipe van trainer Jos van Eck vriendschappelijk tegen RVVH uit Ridderkerk, terwijl gisterenavond een trainingssessie gepland stond. Michael van der Heijden en Hendrik van Beelen ontbraken wegens heuglijke familieomstandigheden, terwijl Houssin Bezzai, Anton den Haan en Peter Messemaker wegens (lichte) blessures eveneens niet in actie kwamen. Het volgende elftal verscheen aan de aftrap: Ruben van der Does, Gino Lauwers, Robin Faber, Dustin Huisman, Marciano Kastoredjo, Derek van der Plas, Niels van Duijn, Maarten Bak, Yuri Guijt, Kwong-Wah Steinraht en Chelton Linger.
Direct na het eerste fluitsignaal greep Quick Boys het initiatief. De bal ging soepel rond en de aanvallers bezorgden de Ridderskerkers handenvol werk. Al na twaalf minuten kwamen de blauwwitten op voorsprong. Nadat keeper Jacob van den Belt een verrassende inzet van Steinraht nog uit het doel wist te ronselen, was de sluitpost van RVVH kansloos op de intikker van Huisman na de corner die volgde: 0-1.
Ook na de openingstreffer bleef Quick Boys het initiatief behouden, al moest de laatste linie opletten voor de snelle tegenaanvallen van de opponent. Na een half uur spelen kwam RVVH toch op gelijke hoogte. De buitenspelval van de Katwijkers werkte niet met de tegentreffer tot gevolg: 1-1. Hierna verlieten Lauwers, Kastoredjo, Guijt, Van Duijn en Linger het veld en werden vervangen door Mark van der Plas, Marco van der Plas, Jaap van der Plas, Patrick Duarte en Thijs van Kruistum. Laatstgenoemde was op slag van rust dicht bij een treffer met een inzet bij de tweede paal.

Na de doelwisseling maakte ook Marc Hogervorst zijn entree. De doelman beleefde geen fijne middag, want in een tijdsbestek van amper dertig minuten kreeg de Hoofddorper vier tegentreffers te verwerken. Eerst ging Mark van der Plas opzichtig in de fout (1-2), waarna de scheidsrechter een vlagsignaal van zijn assistent negeerde (1-3). Vervolgens leed Marco van der Plas tot twee keer toe balverlies, hetgeen genadeloos afgestraft werd door de Ridderkerkers (1-4 en 1-5). Guijt, die het laatste half uur weer meespeelde, bepaalde met een fraai doelpunt de eindstand op 2-5.

De forse nederlaag was geflatteerd en werd met name veroorzaakt door opzichtige, individuele fouten. De weg naar de eerste competitiewedstrijd is nog lang, de technische staf zal de komende weken tijd en energie gaan steken om te komen tot een optimale basisformatie.