Quick Boys neemt eerste hindernis in nacompetitie

Scheveningen – Quick Boys 0 – 1
Met de verloren kampioenswedstrijd nog in de benen moest Quick Boys in de nacompetitie al weer aantreden tegen Scheveningen.  Na ruim tien minuten kwamen de blauwwitten op voorsprong door een doelpunt van Derek van der Plas. Dat vroege doelpunt bleek voldoende voor de winst tegen Scheveningen.

Patrick Duarte en Chima Onyeike in de wedstrijd tegen vv Noordwijk nog in de basis zaten op de bank. Maarten Bak en Jaap van Duijn startten in de basis. Quick Boys leek al snel op voorsprong te komen, al in de derde minuut plaatste Derek van der Plas op aangeven van Jaap van Duijn de bal net naast doel.  Kort hierop leek Hendrik van Beelen kansrijk  toen hij vanaf de rechterflank zijn verdediger passeerde en hard uithaalde op de korte hoek waar doelman Samir Beeldsnijder de inzet tot hoekschop kon verwerken.

Scheveningen liet zich niet onbetuigd en kreeg in de zelfde fase de kans om op voorsprong te komen. Marvin Nieuwlaat, terug van een blessure,  profiteerde van een misser in de blauwwitte defensie waarna hij een op doel kon uithalen.  Martijn de Zwart bewees weer eens zijn waarde voor zijn team door het schot tot hoekschop te verwerken.

Na aanvang van de wedstrijd waren beide tegenstanders tot doelkansen gekomen, langzaam maar zeker zou Quick Boys het initiatief naar zich toetrekken. De beloning vond in de 12 minuut van de wedstrijd plaats. Op aangeven van Michael van der Heijden kon Marciano Kastoredjo op links een actie maken en de bal passen op Jaap van Duijn die vervolgens Derek van der Plas in stelling kon brengen om doelman Beeldsnijder te passeren.

Die achterstand inspireerde Scheveningen niet om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Scheveningen trok zich terug op eigen helft en liet Quick Boys het spel maken al lieten de blauwwitten naar mate de eerste helft vorderde het tempo zakken.  Scheveningen liet weer meer voetbal zien.  Doordat Scheveningen zich wat meer op de helft van de tegenstander liet zien kreeg Quick Boys meer ruimte . Die ruimte zorgde ervoor dat Quick Boys tot de rust meerdere doelkansen creëerde.  Het vizier stond echter niet op scherp, meerdere opgelegde kansen werden gemist waardoor Quick Boys met een minimale voorsprong ging rusten.

De tweede helft gaf het zelfde spelbeeld te zien als de eerste helft. Quick Boys creëerde de kansen maar bleef volharden in het missen van die kansen. Al na vijf minuten was aanvoerder Niels van Duijn dicht bij de 0 – 2. Uit een hoekschop plaatste hij een hakbal op doel die van de lijn werd weggewerkt.  Juist in die fase van de wedstrijd leek Scheveningen weer op gelijke voet te komen met Quick Boys. Spits Marcel de Bruijn plaatste de bal net naast doel. Quick Boys speelde in die fase te laconiek waardoor Scheveningen de druk kon opvoeren. Doelman De Zwart bleef bij de les waardoor hij schade voor zijn team wist te voorkomen.

Na een kwartier kreeg Michael van der Heijden de kans zijn team in veilige haven te loodsen. Jaap van Duijn had een actie opgezet en passte op Derek van der Plas die aflegde op Van der Heijden. Oog in oog met doelman Beeldsnijder zag Van der Heijden zijn inzet via Beeldsnijder naast doel verdwijnen.  Kort hierop werd Jaap van Duijn naar de kant gehaald voor Patrick Duarte, die zich in deze wedstrijd niet zou profileren.

Halverwege de tweede helft plaatste Scheveningen een offensief waarbij men spaarzaam kansen produceerde, de blauwwitte defensie kraakte af en toe maar wist schade te voorkomen.  Ook Quick Boys, waar Hendrik van Beelen werd gewisseld voor Robert Jan Ravensbergen, bleef op zoek naar een vergroting van de voorsprong maar bleef slordig in de afwerking van de kansen.

Met nog een kwartier te spelen claimde Scheveningen een strafschop wegens een handsbal van  Maarten Bak, die claim werd door arbiter Roeleveld tot woede van trainer John Blok weggewuifd. Wegens kritiek op de leiding mocht Blok de rest van de wedstrijd achter de borden bekijken.

Beide teams bleven op doelpuntenjacht  maar wisten het net niet meer te vinden waardoor Quick Boys de eerste wedstrijd in de nacompetitie voor een plek in de Topklasse in winst omzette. De volgende tegenstander  op Sportpark Nieuw Zuid is Young Boys, maar eerst een weekend rust voor de blauwwitten.