Quick Boys nog steeds puntloos op Nieuw Zuid

Quick Boys – sv Huizen 1 – 2
Na een hectische week op Nieuw Zuid  werd er zelden zo gesnakt naar een overwinning van Quick Boys. Tot de rust zag het er nog goed uit voor de blauwwitten, na de rust stelde sv Huizen orde op zaken en trok alsnog aan het langste eind.

Ten opzichte van de dramatisch verloren wedstrijd tegen Bennekom die zoveel beroering teweegbracht had Jos van Eck twee wissels in zijn basiself aangebracht.  Dustin Huisman en Marciano Kastoredjo ontbraken in de opstelling. Mike Filippo en Yuri Guijt hadden daarmee een plek in de basis veroverd. Aanvoerder Niels van Duijn stond samen met Robin Faber geposteerd in het centrum van de verdediging.

sv  Huizen trok al snel het initiatief naar zich toe.  Linkerspits Gilermo Pengel werd veelvuldig gezocht om actie te maken. Door kort dekken van Gino Lauwers wist Quick Boys dit gevaar voorlopig te neutraliseren.  Met vroeg storen wist Quick Boys het spel van de tegenstander te ontregelen om vervolgens na een kwartier spelen toch de eerste kans van de wedstrijd te produceren waarbij Maarten Bak net tekort kwam om een vanaf de rechterflank opgezette actie met een doelpunt af te ronden.

In die wedstrijdfase kreeg Quick Boys nog eens de gelegenheid om alsnog op voorsprong te komen toen Chelton Linger leek te kunnen profiteren van een zeldzaam foutje van doelman Brian Willemse die geen rekening hield met zijn tegenstanders toen hij de bal in het spel terugbracht. Dat buitenkansje was niet aan Linger besteed.

Ook sv Huizen liet zich niet onbetuigd en leek meerdere malen in staat de voorsprong naar zich toe te trekken. Ruim halverwege de eerste helft had Gilermo Pengel eindelijk zijn verdediger Gino Lauwers zijn hielen laten zien om vervolgens een voorzet op doel te plaatsen. Doelman Peter Messemaker wist de bal uit het doel te tikken, de afvallende bal die terecht kwam bij Wouter Vente die zijn doelpoging hoog over het doel zag verdwijnen.

Diezelfde  Peter Messemaker moest tien minuten voor aanvang van de rust nog aan de bak bij een schot uit de tweede linie van Aramez Poepon, wiens doelpoging tot hoekschop werd verwerkt. In deze fase bleef sv Huizen aandringen op het doel van Quick Boys. Kort daarop werd Omar Limon nog in kansrijke positie gebracht door een medespeler. Uit een positie met een naar buitenspelluchtje plaatste Limon de bal op de deklat.

Met nog een paar minuten te gaan tot de rust wist Quick Boys het eerste doelpunt in competitieverband van het huidige seizoen te scoren.  De sv Huizendefensie kon de bal niet wegwerken uit een hoekschop van Maarten Bak. Uiteindelijk kon Robin Faber de bal alsnog langs doelman Brian Willemse over de doellijn werken. Nog was het niet gedaan met de blauwwitte dadendrang. Amper op voorsprong gekomen werd Jaap van der Plas gelegenheid gesteld de voorsprong te verdubbelen.  Van der Plas miste de koelbloedigheid om de voorsprong te verdubbelen waardoor de ruststand op 1 – 0 werd bepaald.

sv  Huizen  had zich nog niet bij de dreigende nederlaag neergelegd en drong na de rust direct weer aan bij Quick Boys, tot doelkansen kwamen de Huizenaren nog niet.  Chelton Linger leek de voorsprong zelfs tot 2 – 0  te kunnen verhogen maar doelman Willemse voorkwam erger voor zijn team.

Na een kwartier spelen kreeg sv Huizen alsnog loon naar werken.  Uit een aanval van sv Huizen kwam de afvallende bal in de voeten van Gilermo Pengel die met een droog schot zijn team weer op gelijke voet bracht met haar tegenstander.

In die fase brachten beide trainers hun eerste wissels. Jos van Eck bracht Derek van der Plas die de aangeslagen Yuri Guijt verving, collega Tijs Bakker wisselde Omar Limon voor Lesley Vlieger.  sv  Huizen proefde dat uit deze wedstrijd wel eens meer dan een gelijkspel te halen zou zijn en plaatste een offensief.  Quick Boys stond onder druk maar wist die druk voorlopig nog te pareren.  Halverwege de tweede helft kwam sv Huizen alsnog op voorsprong.  Na een overtreding van Niels van Duijn mocht sv Huizen aan de rand van het strafschopgebied een vrije schop nemen waaruit Guido de Graaf kon worden bereikt om vervolgens sv Huizen op voorsprong te laten komen.

Beide coaches gingen verder wisselen. Maarten Bak werd naar de kant gehaald voor Patrick Duarte, bij sv Huizen ging Aramez Poepon naar de kant voor Raphael Begeer.  Quick Boys werkte hard om hoe dan ook tenminste een punt uit deze wedstrijd te behalen.  Niels van Duijn bracht Kwong Wah Steinrath in scoringspositie, uit vrijstaande positie kopte  Steinraht de bal over het doel. De beste kansen waren voor sv Huizen dat leek te kunnen profiteren van de extra ruimte die Quick Boys in deze fase van de wedstrijd bood.  Met nog een kwartier op de klok waren Iry Etwi en Lesley Vlieger nog in de gelegenheid de voorsprong naar 1 – 3 te tillen, daar slaagden zij niet in. Diezelfde Iry Etwi had met  nog vijf te spelen zijn team naar alsnog een veiliger voorsprong had moeten brengen, weer bracht doelman Peter Messemaker uitkomst.

Quick Boys ploeterde om hoe dan ook tenminste de gelijkmaker te forceren, maar slaagde daar mede door goed werk van doelman Brian Willemse niet meer in.  In de extra tijd had invaller Lesley Vlieger in nog veiliger haven moeten brengen, weer bracht doelman Peter Messemaker uitkomst.

Het is Quick Boys in de derde thuiswedstrijd van het huidige seizoen weer niet gelukt om de overwinning naar zich toe te trekken. Waar in de wedstrijd tegen Bennekom de beleving ontbrak was in deze wedstrijd sprake van een team dat er veel  voor over had eindelijk weer een wedstrijd te winnen. Alle energie die aan de dag werd gelegd was onvoldoende om sv Huizen een nederlaag te bezorgen.