Quick Boys weer puntloos in thuiswedstrijd

Quick Boys – Ter Leede 0 – 2
Het blijft tobben voor Quick Boys met de wedstrijden op Nieuw Zuid. Voor de tweede keer in successie in de nog jonge competitie trok de tegenstander aan het langste eind. In tegenstelling tot blauwwitten ging Ter Leede wel efficiënt met de doelkansen om waardoor de Sassenheimers de winst eenvoudig naar zich toe konden trekken.

Quick Boys trok direct het initiatief naar zich toe en leek al snel op voorsprong te komen toen Robin Faber uit een hoekschop op doel kon koppen, de lat bracht uitkomst voor Ter Leede.  In deze fase van de wedstrijd leek ook Ter Leede tot scoren te komen toen de vrijstaande Tristan Buchinhoren op aangeven van Pim Spaargaren snoeihard op doel mocht uithalen. Doelman Peter Messemaker bracht uitkomst door de bal tot hoekschop te verwerken.

Ter Leede herstelde zich snel en er ontstond een open wedstrijd waar beide tegenstanders scoringskansen produceerden, waarbij vooral Quick Boys het zich kwalijk mocht nemen daar niet meer rendement uit te halen.  Bovendien hanteerden de blauwwitten een te laag tempo om de tegenstander echt onder druk te zetten.

Ruim halverwege de eerste helft leek Quick Boys eindelijk op voorsprong te komen. Patrick Duarte maakte op de rechterflank een actie waarna hij de bal panklaar in het strafschopgebied legde. De medespeler  om de bal het beslissende zetje te geven ontbrak om deze opgelegde kans af te ronden. Quick Boys bleef proberen het gaatje te vinden. In die wedstrijdfase wist Maarten Bak vanaf de linkerflank Patrick Duarte te bereiken die de bal koppend niet de juiste richting kon meegeven. De afvallende bal was voor Niels van Duijn die zijn doelpoging in het overvolle doelgebied geblokkeerd zag worden.  Ook Maarten Bak leek dicht bij de openingstreffer, zijn uithaal op doel verdween via het been van een tegenstander achter de achterlijn.

Met nog tien minuten te spelen voor de rust liet ook Ter Leede zich gelden. Gokkend op de buitenspelval kreeg Tristan Buchinhoren wel heel veel ruimte om op doel uit te halen. De doellat bracht uitkomst voor Quick Boys waardoor de blauwwitten een achterstand bespaard bleef.  Quick Boys zou in ieder geval gewaarschuwd moeten zijn. Een paar minuten later kwam Quick Boys alsnog op achterstand. Pim Spaargaren, hij zou terug kunnen kijken op een prima wedstrijd, kreeg teveel ruimte van de blauwwitte verdedigers om vervolgens zijn actie doeltreffend af te ronden.  Nog was het niet gedaan met de dadendrang van de Sassenheimers. Amper bekomen van de schrik ontsnapte Quick Boys aan een grotere achterstand toen Tristan Buchinhoren te weinig  rendement uit de doelkans haalde die hij kreeg op aangeven van Pim Spaargaren.

In de rust was Patrick Duarte bij Quick Boys in de kleedkamer,Chelton Linger in de bekerwedstrijd tegen RKAVV nog zo succesvol ingevallen, was zijn vervanger. Linger zou moeten zorgen voor verzilvering van de doelkansen. Weer zette Quick Boys druk op Ter Leede, produceerde meerdere doelkansen maar het bleef schorten aan de afronding van die kansen waardoor de bevrijdende gelijkmaker  uitbleef.

Na bijna een kwartier spelen vergrootte Tristan Buchinhoren de problemen voor Quick Boys door zijn team op een 0 – 2 voorsprong te zetten. Een doelpunt wat de blauwwitte verdediging zich mocht aanrekenen. Door te laconiek verdedigen kon Ter Leede een aanval opzetten waarbij Buchinhoren wel erg veel ruimte kreeg van Dustin Huisman, wiens claim voor buitenspel niet werd gehonoreerd door scheidsrechter Van de Ketterij en diens assistent.

Quick Boys bleef op zoek naar een doelpunt maar bleef, mede door botte pech, onmachtig het doel van de tegenstander te vinden. Daar bracht de wissel van Houssin Bezai voor Derek van der Plas ook geen verandering in. Met nog tien minuten te spelen zag Van der Plas zijn doelpoging door Frank de Groot van de doellijn weggewerkt worden.  Beide teams kwamen niet meer tot scoren waardoor Quick Boys in het huidige seizoen in haar thuiswedstrijden nog geen punten behaalde.