Quick Boys zet zichzelf te kijk

Quick Boys – FC Lisse 0- 1
Het kan verschillen. Waar in de vorige thuiswedstrijd tegen vv Katwijk ziel en zaligheid werd gegeven om hoe dan ook tot winst te komen kwam Quick Boys niet aan te pas tegen FC Lisse. De blauwwitten liepen constant achter de feiten aan,. grossierden in fouten en moesten toezien dat de gasten in de tweede helft de voorspong pakten en die simpel de wedstrijd konden uitspelen.

Direct na aftrap liet FC Lisse zien waar men voor was gekomen. Winst en niets anders was belangrijk voor FC Lisse om plek vijf of zes te kunnen bereiken. Waar Quick Boys nog een theoretische mogelijkheid had om ook op de plek te kunnen eindigen gaf FC Lisse direct na de aftrap zijn visitekaartje af. Jasmin Ramic kon simpel vanaf de rechterflank het zestienmetergebied in trekken. De blauwwitte defensie zag het gebeuren maar bleef het antwoord schuldig. De doelpoging van Ramic belandde in het zijnet.

Quick Boys bleef te veel steken laten vallen waardoor FC Lisse druk kon blijven zetten op het doel van de tegenstander. Voorlopig moest Quick Boys zich blijven behelpen met schoten uit de tweede lijn waar te weinig venijn in zat om doelman Mark de Vries te verontrusten.

Een kentering in het voordeel van Quick Boys bleef uit. Zo goed als alle onderlinge duels vielen in het voordeel van de tegenstander uit,  passes kwamen niet aan en de opbouw was te doorzichtig om het FC Lisse maar een moment moeilijk te maken.  Ruim halverwege kregen de blauwwitten nog de beste kans toen Leandro Resida net buiten het strafschopgebied mocht nemen die niet meer opleverde dan een hoekschop.

Ondertussen was de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau afgegleden.  FC Lisse had zich aangepast naar het niveau van Quick Boys en van enige doelkans was geen sprake meer. Met een 0 – 0 tussenstand gingen de teams aan de thee.

Quick Boys had weinig geleerd van de eerste helft, bleef volharden in het tot dan vertoonde spel en bleef achter de feiten aanlopen.  Al na drie minuten kwam FC Lisse op voorsprong. Jasmin Ramic werd vanaf de middenlijn aangespeeld en kon eenvoudig Robert-Jan Ravensbergen passeren om de bal vervolgens doelman Martijn de Zwart het nakijken te geven.

Die achterstand kon Quick Boys niet vermurwen de bakens om te zetten. De wissel van Chima Onyeike voor Mark de Vries kon ook al geen verschil maken.  Quick Boys bleef zonder bezieling achter de feiten aanlopen. Als de weg naar het doel al gevonden werd, waren daar in een te traag tempo teveel schakels voor nodig zodat de verrassing uit die aanvallen al lang verdwenen was waardoor de FC Lisse-verdediging zich eenvoudig kon handhaven.

Behalve Onyeike werden ook Robert-Jan Ravensbergen, die al snel in de tweede helft kampte met krampverschijnselen, en Marciano Kastoredjo naar de kant gehaald. Erik Homan en Marco van der Plas waren hun vervangers en zouden in de malaise gaan meedelen. Quick Boys had zich te snel bij de nederlaag neergelegd en weigerde het tempo op te schroeven  om het tegenstander alsnog moeilijk te kunnen maken.

Met nog vijf minuten te spelen was Quick Boys toch nog dicht bij de gelijkmaker. Arbiter Den Haan had als een van de weinigen een overtreding net buiten het strafschopgebied vastgesteld waar Leandro Resida zich mee zou gaan bemoeien. Doelman Mark de Vries kreeg assistentie van Jasmin Ramic die de bal van de doellijn wegwerkte. Quick Boys wist niet meer tot kansen te komen en ontsnapte aan een grotere nederlaag omdat de FC Lisse in de loop van de wedstrijd nog twee opgelegde kansen mistte waardoor weer een wedstrijd op Nieuw Zuid verloren ging.