Simpele overwinning op Swift

Swift – Quick Boys 1 – 4
Quick Boys behaalde een simpele overwinning tegen het Amsterdamse Swift dat er niet aan te pas kwam.  De gedoodverfde degradatiekandidaat wist de nederlaag tot 1 – 4 te beperken.

Na een kwartier spelen had Quick Boys al een 0 – 2 voorsprong te pakken. Niets leek een monsterscore meer in de weg te staan.  Vlak na aftrap scoorde Bak uit een strafschop al de 0 – 1 nadat Chima Onyeike door Omar Commandeur binnen het strafschopgebied onderuit was gehaald.  Tien minuten later rondde Hendrik van Beelen koppend een aanval  af die vanaf de rechterflank was opgezet door Jaap van Duijn.

In de tussentijd had Swift zich éénmaal in het vijandelijke doelgebied laten zien en zowaar een uitgelezen kans gekregen om nog gelijk te komen toen Frank van Aartrijk in balbezit uit een vrije schop en de bal panklaar neerlag voor Jimmy Jansen die zich geen raad wist met deze opgelegde kans.

Quick Boys was heer en meester in het veld, het spel speelde zich af op de speelhelft van Swift dat alles uit de kast moest halen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Tot het opzetten van aanvallen kwam de thuisploeg niet toe, het aantal aanvallen in de eerste helft was te tellen op de vingers van één hand.

In de loop van de eerste helft verslapte Quick Boys wat in een te laag tempo speelde om de tegenstander op de knieën te krijgen. De blauwwitten waren onvoldoende  in staat ruimte te creëren waardoor de Swift-defensie op de been kon blijven. Met de rust in zicht leek Maarten Bak na een scrimmage voor het doel zijn honderdste doelpunt voor Quick Boys in competitieverband te hebben gescoord. Dat feestje ging niet door, de bal zou de lijn niet hebben gepasseerd. In deze fase van de wedstrijd werden nog  meerdere kansen geforceerd maar een verhoging van de voorsprong bleef uit.

Kort hierop profiteerde Swift van een slordigheid in de blauwwitte defensie. Michael van der Heijden verkeek zich bij een terugspeelbal en speelde de bal in de voeten van Frank van Aartrijk die de bal breed kon leggen op de vrijstaande Minne van Woersem  voor wie het wel erg gemakkelijk was om het eerste doelpunt in competitieverband in het huidige seizoen te laten aantekenen.

De tweede helft zou een kopie van de eerste helft worden.  Al na vijf minuten verhoogde Quick Boys de voorsprong naar 1 – 3 toen Chima Onyeike een voorzet vanaf de rechterflank van Patrick Duarte afrondde.  Die verhoogde voorsprong inspireerde niet om aan een fraaie te gaan werken.  Weer werden er kansen gecreëerd maar bleven de blauwwitten te slordig in de afwerking waardoor de teller bleef steken.  Quick Boys wekte de indruk het verder wel te geloven waardoor Swift zich zelfs vaker op de helft van de tegenstander kon laten zien, overigens zonder tot doelrijpe kansen te komen.

Met nog een kwartier te spelen werd Patrick Duarte naar de kant gehaald voor Leandro Resida. Later zou ook Hendrik van Beelen naar de kant worden gehaald voor Marco van der Plas. Met een prima actie op rechts waaruit Jaap van Duijn hard op doel kon uithalen waardoor Quick Boys op een 1 – 4 voorsprong kwam beloonde Resida coach Van Leeuwen voor het in hem  gestelde vertrouwen.

In de komende wedstrijd wacht het echte werk tegen concurrent en oude bekende Excelsior Maassluis. In die wedstrijd zal Quick Boys moeten laten zien waar het staat. Winst zal noodzakelijk zijn om kortloper vv Noordwijk niet uit het oog te verliezen.