Storm heeft geen vat op Quick Boys

Quick Boys – Jodan Boys 3 – 0
De storm op Nieuw Zuid kreeg geen vat op de thuisploeg. Met de harde wind in de rug werd in de 1e helft een 2 – 0 voorsprong genomen. In de tweede helft kon Jodan Boys niet profiteren van de harde wind in de rug, er moest zelfs nog een tegendoelpunt worden geïncasseerd waardoor Quick Boys goede zaken deed in de thuiswedstrijd.

Nieuwkomer Robin Faber maakte zijn debuut in de blauwwitte hoofdmacht. Hij moest toezien hoe zijn team de toss verloor en daardoor de wedstrijd startte met de harde wind in de rug. De wind die het spel zo onvoorspelbaar maakte en ervoor zorgde dat zoveel passes niet aankwamen.

Quick Boys zette direct druk op Jodan Boys, deze Boys hadden zich ingegraven in hun eigen doelgebied in de hoop de schade in de 1e helft zo beperkt mogelijk te houden om vervolgens in de tweede helft alsnog hun slag te kunnen slaan.

Tijdens de 1e helft lieten de gasten zich zelden op de helft van de tegenstanders zien. Quick Boys mocht het spel maken en trachtten de gaten vinden in de hechte Goudse defensie. Daar hadden de blauwwitten de nodige moeite mee. De wind liet veel passes mislukken maar na acht minuten spelen kwam Quick Boys op voorsprong uit een doelpunt van Derek van der Plas. Deze was in balbezit gekomen uit een afgeslagen aanval.  Na een kapbeweging kreeg Van der Plas de bal voor zijn goede voet om vervolgens de bal in het doel te plaatsen.

Jodan Boys was er alles aan gelegen de 1e helft goed door te komen, met opzichtig tijdrekken trachtte men het spel zoveel mogelijk te ontregelen. Quick Boys  had daar geen antwoord op. De blauwwitten dwongen te weinig af en bleven zich stuk lopen op de defensie van de tegenstander.  Uit een scrimmage in de doelmond leek Quick Boys met nog een kwartier te spelen de voorsprong  eindelijk verder op te hogen, met veel geluk bleef Jodan Boys een grotere achterstand bespaard.

Vijf minuten voor aanvang van de rust kwam de verdiende 2 – 0 voorsprong alsnog op het scorebord uit een doelpunt van Patrick Duarte. Uit één van de vele hoekschoppen plaatste Maarten Bak de bal bij de 1e paal waar Duarte zich over de bal ontfermde en de bal langs doelman Marvin Straver in de touwen joeg. Daar bleef het bij in de 1e helft.

Na de rust waren er geen wijzigingen in de teams. Nu mocht Jodan Boys profiteren van de wind. Waar in de 1e helft verdedigen het devies was zocht men nu de aanval. Maar men kon geen potten breken. Defensief had Quick Boys de zaken goed op orde al kwamen de blauwwitten nog niet toe tot het plaatsen van aanvallen. Dat zou met de ruimte die men in de loop van de 2e helft kreeg nog wel veranderen.

Coach Peter Klomp sloeg na een kwartier aan het wisselen. Bij de eerste wissel werd Remco de Rijk eraf gehaald voor Terry de Mello. Later zou ook Tim Roggeveen worden gewisseld voor Patrick Struyk. Veel zou het niet uitmaken. Jodan Boys bleef onmachtig de aansluittreffer te scoren, daarvoor had de blauwwitte defensie de zaakjes te goed voor elkaar.

Met alle ruimte die Quick Boys in de loop van de 2e helft kreeg zouden de blauwwitten de voorsprong eigenlijk verder moeten uitbreiden. Halverwege de 2e helft stelde Patrick Duarte Michael van der Heijden in staat verder afstand te nemen van de tegenstander maar Van der Heijden wist deze kans niet te benutten. Nog meer kansen zouden volgen maar Quick Boys bleek slordig in de afwerking van die kansen.  Met nog 5 minuten te spelen kreeg Quick Boys alsnog loon naar werken. Na een rush op de rechterflank van Jaap van Duijn waarbij hij zijn tegenstander zijn hielen liet zien wist Van Duijn Derek van der Plas te bereiken die er geen probleem in zag zijn 2e doelpunt van de wedstrijd te scoren.