Topklassedroom Quick Boys aan diggelen

Quick Boys – Young Boys 0 – 1
Quick Boys kan  voorlopig tenminste nog een jaar blijven dromen van de topklasse. Winst was noodzakelijk tegen Young Boys. Na vele doelkansen te hebben gemist wist Young Boys vlak voor tijd alsnog de winst verdiend naar zich toe te trekken en daarmee zicht te houden op de Topklasse.

Het kan verkeren. Amper veertien dagen geleden was Quick Boys nog in de race vo0or het kampioenschap in de Hoofdklasse A. Dat kampioenschap werd op een haar na gemist waardoor  de blauwwitten via de nacompetitie alsnog zicht op de Topklasse hielden. Niet het meest gemakkelijke traject, de mogelijkheid bleef in ieder geval bestaan.

De laatste wedstrijd in de halve poule van deelnemers uit de Hoofdklasse A moest uitsluitsel geven. Door een ruime winst op Scheveningen had Young Boys de beste papieren in de wedstrijd tegen Quick Boys dat met een door schorsingen gehavende elftal  moest winnen om zich te plaatsen voor de halve finale.

Young Boys groef zich niet in en zette direct druk op de blauwwitte defensie. Vanaf de flanken werd spits Tristan Buchinhoren meerdere malen op maat bediend, maar de spits wist de kansen niet op waarde te schatten waardoor de schade voor Quick Boys dat in de 1e helft met te weinig overtuiging speelde om het de tegenstander echt lastig te maken. Waar Young Boys grossierde in doelrijpe kansen waren dergelijke kansen aan de kant van Quick Boys maar spaarzaam te zien. De eerste echte kans kwam na bijna een half uur spelen van de voet van Chima Onyeike die moest toezien dat zijn doelpoging met moeite kon worden weggewerkt door doelman Michel van Kampen. Direct daarna was Young Boys aan de andere kant  kansrijk maar de bal bleef buiten het doel, de claim voor hands door een verdediger werd door arbiter Fikkert niet gehonoreerd.  Waar Quick Boys zich beperkte tot schoten uit de tweede linie bleef Young Boys de beste doelkansen produceren maar volhardde in de slordige afwerking daarvan.  Wilde Quick Boys voor de winst  gaan zou in de tweede helft een tandje bijgezet moeten worden om de tegenstander alsnog op de knieën te  dwingen.

Voor Quick Boys bleef Hendrik van Beelen, een van de betere spelers in de 1e helft, noodgedwongen in de kleedkamer achter. Sander van der Horst was zijn vervanger.  Quick Boys toonde in ieder geval meer flair dan in de 1e helft en zette meer druk op de defensie van de tegenstander, die goed met die druk wist om te gaan. Mark van der Plas leek na 5 minuten spelen dicht bij de openingstreffer, maar doelman Van Kampen gooide ten koste van een hoekschop roet in het eten.

Kort daarop kreeg Young Boys de zoveelste gelegenheid om op winst te komen.  Een terugspeelbal kwam in de voeten van Rodney Cairo die zich daardoor een vrije gang op doel verwierf. Cairo mikte de bal over de lat waardoor Quick Boys aan een achterstand ontsnapte.

Quick Boys kwam in de 2e helft  tot meer doelkansen. Bij een daarvan wist  Mark van der Plas  aan de achterlijn de bal terug te leggen op een medespeler die moest toezien hoe met kunst- en vliegwerk de bal alsnog weggewerkt kon worden en schade voor Young Boys uitbleef.

Tijd voor de 2e wissel bij Quick Boys. Robert Jan Ravensbergen werd naar de kant gehaald voor Patrick Duarte, een verdediger werd opgeofferd voor een aanvaller. Die wissel zou de druk op de tegenstander verder moeten verhogen.  De verdediging van Young Boys leek te wankelen, wat Quick Boys meerdere hoekschoppen opleverde,  allen zonder resultaat.  De bezieling die in de 1e helft bij Quick Boys te lang onzichtbaar was, was  in ieder geval nu wel volop aanwezig al bleven de blauwwitten zich stuklopen op de defensie van de tegenstander die maar niet wilde wijken. Daar bracht ook de wissel van Jaap van der Plas voor Thomas Dijk geen verandering in.

Young Boys dat zich inmiddels beperkte tot messcherpe counters bleef de beste kansen creëren. Vlak voor tijd plaatste Tarik Divarci vanaf de eigen helft een rush op het doel van Martijn de Zwart. Verdedigend was Divarci niet bij te benen waardoor hij zich in een prima positie kon manoeuvreren om vervolgens Martijn de Zwart eindelijk laten capituleren.

Quick Boys plaatste nog een wanhoopsoffensief maar wist het doel van de tegenstander niet te vinden waardoor de wedstrijd met 0 – 1 werd verloren en er voor de blauwwitten een te vroeg einde aan het seizoen kwam.