Voorbeschouwing HHC Hardenberg – Quick Boys

Aanstaande zaterdag staat voor Quick Boys een verre uitreis op het programma. De formatie van trainer Thomas Duivenvoorden is te gast bij HHC Hardenberg. De aftrap op sportpark de Boshoek is om 14:30 uur. De wedstrijd tussen de oranjehemden en de blauw-witten staat onder leiding van scheidsrechter mevrouw S. Shukrula. Zij wordt geassisteerd door M. Winckens en M.H. Osman, terwijl M.J. Arends als vierde official is aangesteld.
Uiteraard organiseert Supportersvereniging Quick Boys ook naar deze uitwedstrijd een busreis. Reis mee en steun de blauw-witten aanstaande zaterdag in Overijssel!



Onderlinge resultaten
Quick Boys en HHC Hardenberg stonden tot nu toe slechts zeven keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De blauw-witten wonnen tweemaal, vier wedstrijden gingen verloren, één keer hield Quick Boys een punt over aan de confrontatie met HHC Hardenberg.
De uitwedstrijd van het vorige seizoen werd een prooi voor Quick Boys. Op sportpark De Boshoek werd op overtuigende wijze gewonnen van HHC Hardenberg: 3-1. Meteen na het eerste fluitsignaal greep de ploeg van trainer Thomas Duivenvoorden het initiatief. Na de rode kaart van Serge Fatima van de thuisploeg werden de touwtjes steviger aangetrokken. Dat resulteerde vlak na rust in de openingstreffer van Sem van Duijn. Een ongelukkig moment in de achterhoede leidde de gelijkmaker in, maar Jesse Reinders met een prachtige vrije trap en opnieuw Van Duijn zorgden voor een uiterste gezellige terugreis.

Mutaties
HHC Hardenberg, vorig seizoen op de tiende plaats geëindigd, kende een relatief rustige transferzomer. Wel vertrok sterkhouder Pascal Mulder naar FC Emmen en hing Joerie Church zijn voetbalschoenen aan de spreekwoordelijke wilgen. Hiertegenover stond de komst van onder meer Sven van Doorm (FC Eindhoven), Niels Grevink (ACV) en Tapmahoe Sopacua (ACV).



Stand van zaken
Met negen punten uit vijf duels bezet HHC Hardenberg momenteel de achtste plaats op de ranglijst. De ploeg van trainer Pascal Diender won van regerend kampioen Spakenburg (3-1) en versloeg Jong Sparta Rotterdam (2-1) en Scheveningen (2-1). De oranjehemden incasseerden nederlagen tegen Barendrecht (1-2) en Rijnsburgse Boys (1-5). Gersom Klok, Thomas Reinders en Jesper Dorst voeren met ieder twee doelpunten de topscorerslijst aan van HHC Hardenberg.
Quick Boys sprokkelde tot nu toe tien punten uit vier duels bij elkaar. Cijfermatig een uitstekende start van het seizoen, maar de technische staf kraakte ook afgelopen zaterdag een kritische noot na afloop van de winstpartij op promovendus RKAV Volendam. De blauw-witten begonnen in eigen huis voortvarend aan de wedstrijd en scoorden in de persoon van Patrick Brouwer de openingstreffer. Vlak voor de pauze verdubbelde Lukas Hamann de voorsprong.
Na de doelwisseling kwamen de gasten uit het palingdorp beter in de wedstrijd. Het overwicht in die fase leverde de aansluitingstreffer van Nick Runderkamp op, de oud-speler die voorafgaand aan het duel door voorzitter Bart van Kruistum in het zonnetje werd gezet. Lang hoefden de Volendammers niet te hopen op een resultaat, want fraaie treffers van Jesse Reinders en invaller Milan Zonneveld bezorgden de thuisploeg alsnog een ruime zege.

Busreis
Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan kun je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Geef je dan op bij de bestuursleden van de Supportersvereniging. Voor het geld hoef je het niet te laten: de kosten van een buskaart bedragen slechts € 15,00. De bus vertrekt om 11:30 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. Het meenemen van eigen (alcoholische) dranken is niet toegestaan. Let op, op het sportpark van HHC Hardenberg geldt een algeheel rookverbod. 



Toegangskaarten
Sinds dit seizoen is het alleen mogelijk om digitaal tickets te kopen voor de thuisduels van HHC Hardenberg. Dit betekent dat er op de wedstrijddag geen kassa’s geopend zullen zijn op De Boshoek. Iedere bezoekers dient een geldig ticket bij zich te hebben, geprint of op de mobiele telefoon. Klik HIER om naar de online kaartverkoop te gaan.

Rondje langs de velden
Op de zesde speeldag van de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
GVVV – Jong Almere City FC
ACV – Rijnsburgse Boys
Excelsior Maassluis – Scheveningen
RKAV Volendam – Noordwijk
ADO’20 – Spakenburg
AFC – Barendrecht
Katwijk – Jong Sparta
De Treffers – Koninklijke HFC

Foto’s: Pro Shots