Quick Boys wint ruim van hekkensluiter

Quick Boys blijft winnen. In de wedstrijd tegen rode lantaarndrager kwam Quick Boys al snel op voorsprong. Die magere voorsprong bleef tot halverwege de tweede helft op het scorebord staan. Door de voorsprong te verdubbelen beëindigde Jeffrey Ket een eind aan de illusies van De Dijk om te kunnen stunten tegen Quick Boys. Invaller Kay Tejan bepaalde door een benutte strafschop de eindstand op 3 – 0.

Hoewel de stand op de ranglijst anders deed vermoeden groef de hekkensluiter van de Derde Divisie zich niet in op sportpark Nieuw Zuid. Voorlopig leidde de spelopvatting van beide tegenstanders niet tot doelkansen. Pas na tien minuten spelen tekende zich de eerste doelkans van de wedstrijd af. Jesse Van Nieuwkerk leek gevaarlijk te worden, ging ten gevolge van een schouderduw onderuit binnen de beruchte lijnen, maar zag zijn claim op een strafschop niet gehonoreerd. Even later was het wel raak voor de blauwwitten. Weer was Van Nieuwkerk bij een doelkans betrokken, Dennis Kaars gaf de bal het laatste zetje en plaatste de bal over de doellijn waardoor Quick Boys aan de leiding kwam.

Die voorsprong smaakte naar meer. De Dijk stond onder druk en kreeg in korte tijd een serie hoekschoppen te verwerken. Uit één daarvan leek Dennis van der Plas, weer als vanouds aanwezig op zijn stek in het centrum van de verdediging, gevaarlijk te worden. Van der Plas kopte de bal over het doel. Ook een door Marc de Kruijs opgezette actie leek De Dijk in de problemen te brengen, weer bleef De Dijk een grotere achterstand bespaard.

Ook De Dijk liet zich gelden. De blauwwitte verdediging werd na ruim een kwartier spelen onder druk gezet ten gevolge waarvan doelman Paul van der Helm zich genoodzaakt zag zijn doel te moeten verlaten, De Dijk kon niet te profiteren van het tijdelijk verlaten doel.

In de loop van de wedstrijd zakte het tempo in. De Dijk kon zich eenvoudig aan de druk onttrekken, Quick Boys kon niet langer meer de dominantie aan de dag leggen die eerder in de wedstrijd werd getoond. De Dijk trok zich hoe langer meer terug op de eigen helft en gokte op de snelle uitval. Quick Boys had geen antwoord op het massale verdedigen van De Dijk en bleef zich stuk lopen op de stugge verdediging. Met nog vijf minuten op de klok tot de rust leek Mick Christophersen nog dicht bij de gelijkmaker. Op de achterlijn passeerde hij zijn verdediger om vervolgens zijn meerdere in doelman Van der Helm te moeten erkennen die deze doelpoging tot hoekschop verwerkte.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. Tegen een tegenspartelend De Dijk bleef Quick Boys onmachtig het doel van De Dijk te vinden, bij de blauwwitten ontbrak de creativiteit de defensie van de gasten te verrassen. De doelpuntenmarge bleef tot een minimum beperkt tegen een tegenstander die bleef loeren op een doelpunt. Meerdere malen leek Quick Boys dicht bij een doelpunt, de scherpte om de trekker over te halen bleef afwezig.

Om een kentering te forceren sloeg coach Assink aan het wisselen. Cem Sahin werd naar de kant gehaald voor Kay Tejan. Die wissel, halverwege de tweede helft, gaf al snel het beoogde resultaat. De gedreven Tejan forceerde een hoekschop, nam die zelf en plaatste de bal of captain Jeffrey Ket die profiteerde van de geboden ruimte om vervolgens op doel uit te halen. Doelman Nick Borgman mocht voor de tweede keer in de wedstrijd uit het doel vissen. Nog was het leed niet geleden voor De Dijk. Een paar minuten later ging doelman Borgman ten koste van den strafschop en een gele kaart in de fout tegen Marc de Kruijs. Kay Tejan belastte zich met de strafschop, stuurde doelman naar de verkeerde hoek en liet de 3 – 0 voorsprong aantekenen.

Voor De Dijk zou Kubilay Koylu zich nog een keer laten gelden, doelman Van der Helm voorkwam een tegengoal. In de loop van de wedstrijd leek Quick Boys nog meerdere malen dichtbij een hogere score, het net werd niet meer gevonden waardoor de wedstrijd eindigde in een 3 – 0 overwinning.

Ook de concurrentie voor de toppositie in de Derde Divisie bleef deze speelronde foutloos al wist de concurrentie pas laat de wedstrijd naar zich toe te trekken. Voor Quick Boys blijft het zaak zelf te blijven winnen en te blijven hopen op fouten van de concurrentie.