Woord van de voorzitter

Gepubliceerd op: 09-09-2019 16:20

Beste QuickBoyzers,

Er is veel commotie over de combiregeling voor de derby van 21 september aanstaande uit tegen de v.v. Katwijk. Social Media staat bol van de kritiek over deze eis van de autoriteiten, waarbij hen vooral een gebrek aan empathie wordt verweten. De realiteit is wel dat deze drastische maatregel ergens het gevolg van is (…) maar buiten alle proporties is.

Voor het bestuur, de betrokken vrijwilligers en het bestuur van de supportersvereniging breekt een periode van veel geregel aan. Wij rekenen daarbij op uw steun. Hopelijk laat u in de voorverkoop blijken dat óók u de schouders ophaalt over het creëren van deze vorm van schijnveiligheid en massaal ons vlaggenschip op De Krom gaat steunen. De start van de competitie laat zien dat onze support keihard nodig is, want het acteren op tweede divisie niveau is beslist geen appeltje eitje. Na de voorverkoop voor deze wedstrijd volgt snel de informatie over de bekerwedstrijd drie dagen later op Nieuw Zuid.

Zoals reeds eerder aangekondigd gaan we ook op de vrijdagavond competitie spelen. Met wisselend succes zijn op ons verzoek tegenstanders bereid gevonden op de vrijdagavond naar Nieuw Zuid te komen. Ook de landenteams verhuizen deels naar de vrijdagavond. Het is geen verplichting om naar de vrijdag te verhuizen, maar de bereidwilligheid leidt er wel toe dat we de capaciteit van ons sportpark beter kunnen benutten en dat ook de ledenaanwas niet in het gedrang komt.

Steeds meer voetbalclubs in de Bollenstreek weten met ledboarding een goed renderend verdien-model op poten te zetten. TV uitzendingen werken daarbij als een magneet om ondernemers te paaien voor reclame op ledboarding. Het is dan ook wenselijk niet te lang te dubben over de aanschaf van ledboarding op Nieuw Zuid. Het is net als voetbal: pak je kansen!

In tegenstelling tot eerdere berichten liggen er plannen op de tekentafel voor een fitnessruimte en twee fysio behandelkamers gesitueerd onder de overkapping bij de entree naar het secretariaat. De luchtbehandelinginstallatie verdwijnt daarbij uit het zicht en de entree wordt meer naar rechts opgeschoven. Een kostenberekening laat zien dat dit financieel passender is dan het bouwen van een fitnessruimte in het verlengde van de koffiecorner. We hopen nu snel duidelijkheid te krijgen over de haalbaarheid van deze plannen.

De gemeente Katwijk heeft een bijdrage toegezegd voor het vervangen van de verlichting bij de fietsenstallingen. Dank daarvoor! Een betere verlichting van de entree van ons sportpark versterkt het veiligheidsgevoel van de bezoekers. De vervanging zal op korte termijn plaatsvinden.

Komende zaterdag komt wethouder Corien van Starkenburg naar Nieuw Zuid om ons het bronzen predicaat ‘De gezonde kantine’ te overhandigen. In de afgelopen tijd is een uitgekiend voedingsassortiment samengesteld om voor dit predicaat in aanmerking te kunnen komen. De zoektocht naar een calorie arm biertje heeft niets opgeleverd. De uitreiking is rond de klok van 13.45 uur in het clubhuis.  

Tot slot: we gaan sportief spannende weken tegemoet met wedstrijden om van te watertanden. Prachtige affiches waar voetbalminnend Katwijk reikhalzend naar uitkijkt. Waar v.v. Katwijk publiek en Quick Boys publiek elkaar in een gezonde rivaliteit langs het veld zullen ontmoeten. Maar het is ook een moment om te laten zien dat de Katwijkse derby nog steeds de moeder aller derby’s in amateurvoetballand is!

Namens het bestuur,

Bart van Kruistum.  

Agenda

 

 

Maak kennis met de BC

Onze Diamantsponsors

Onze DiamantsponsorsNaar het overzicht