Wedstrijd zonder winnaars

In de wedstrijd tegen degradatiekandidaat Kozakken Boys is Quick Boys er niet in geslaagd de winst naar zich toe te trekken. Na in de eerste helft op voorsprong te zijn gekomen, slaagden de blauw-witten er niet in om dat verder uit te bouwen. In de extra minuten voor rust maakten de gasten de gelijkmaker. Beide ploegen kwamen in een bloedeloze tweede helft niet meer tot scoren.

In de beginfase van de wedstrijd namen de teams eerst de tijd om elkaar af te tasten. De eerste doelrijpe kans ontstond na tien minuten, toen Ignacio leek te profiteren van een te laconieke actie in de verdediging van Quick Boys. Zijn doelpoging was te zwak en doelman Van der Helm bracht uiteindelijk uitkomst. Aan de andere kant van het veld volgde direct een actie van Broekhuizen. De inzet werd gekraakt door een tegenstander waardoor de bal naast het doel belandde.

Quick Boys was op zoek naar de voorsprong maar kon voorlopig de zwakke plek in de verdediging van Kozakken Boys nog niet vinden. Eenmaal kreeg Kozakken Boys hulp van de doelpaal, bij een actie die werd opgezet door Sem van Duijn. De buitenspeler vond Junte, die de bal uit een lastige hoek op het houtwerk mikte.

Bijna halverwege de eerste helft kreeg Quick Boys een vrije schop, na een overtreding van Keukens op Blommestijn. Offerhaus mocht aanleggen, net buiten het strafschopgebied. Met een knappe reactie tikte doelman Janssen de bal uit de hoek. Uit een corner van Reinders werd even later Meerstadt gevonden, die de bal koppend binnenwerkte. Eindelijk hadden de gastheren de voorsprong te pakken.

Kort hierna mocht Offerhaus opnieuw een vrije schop nemen vanaf een mooie plek, na een overtreding op Reinders. Deze ging rakelings over het doel. Ook Blommestijn werd in deze fase van de wedstrijd gevaarlijk. Hij worstelde zich langs een tegenstander en waagde een poging. Deze werd tot hoekschop verwerkt door doelman Janssen, die uiteindelijk kon terugkijken op een prima wedstrijd.

In het vervolg van de eerste helft liet Kozakken Boys zich steeds vaker zien op de speelhelft van Quick Boys. Met de rust al in zicht leken zowel Ignacio als Rook kansrijk te worden, maar zij wisten het doel niet te vinden. De thuisploeg liet zich ook in deze wedstrijdfase niet onbetuigd. Uit de omschakeling werd Blommestijn aan het werk gezet door Sem van Duijn. De spits moest zijn meerdere erkennen in doelman Janssen, die met een onwaarschijnlijke redding een doelpunt kon voorkomen.

Toch zou Quick Boys er niet in slagen de rust in te gaan met een voorsprong. In de extra tijd van de eerste helft wist Stout doelman Van der Helm te verschalken. Een Werkendamse speler die trouwens eerder opzichtig werd gespaard door arbiter Gansner. Met al een gele kaart op zak maakte hij een hele pittige overtreding op Reinders, maar kwam weg met een reprimande.

Zo was Quick Boys de bovenliggende partij geweest, maar miste de scherpte om de tegenstander op een grotere achterstand te zetten. In plaats daarvan moest het team de kleedkamer opzoeken bij een gelijke stand van 1-1.

Beide ploegen keerden ongewijzigd terug. De late gelijkmaker leek Kozakken Boys te hebben geïnspireerd om op zoek te gaan naar meer. Na vijf minuten waagde Ignacio op aangeven van Maertzdorf een doelpoging, die naast het doel belandde. Kort hierna mocht Offerhaus zijn derde vrije trap vanaf een mooie plek nemen. Het zat hem daarbij bepaald niet mee: deze eindigde op de lat. Weer volgde een aanval van Quick Boys zonder resultaat, doordat een inzet van Blommestijn tot hoekschop werd verwerkt.

Het werd er intussen niet beter op in deze wedstrijd. Beide teams konden het verschil niet maken. Quick Boys oogde in deze fase futloos. Het spel was te slordig en het tempo te laag, om het de gasten nog moeilijk te maken. Aan de andere kant kon Kozakken Boys daar niet van profiteren.

Over en weer plaatsten beide tegenstanders soms nog wel eens een plaagstootje, maar de scherpte ontbrak om tot scoren te komen. Daar brachten ook de wissels geen verandering in. Uiteindelijk kwam er geen wijziging meer in het scorebord en werd de wedstrijd afgesloten met een 1-1 uitslag.

Foto’s: Pro Shots