Quick Boys Vr2 viert kampioenschap

Op zaterdag 13 april speelde Quick Boys VR 2 de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys VR1. Dit was niet zomaar een wedstrijd; de meiden van Quick Boys konden namelijk al kampioen worden. Na een iets latere start kon rond 15:15 dan eindelijk de aftrap worden genomen. Vanaf het begin lag de druk er goed op en maakte Rijnsburgse Boys het niet makkelijk voor de blauwwitten. Sterker nog, er werd al vrij snel gescoord en niet door Quick Boys… Er moest dus iets veranderen wilde het feest doorgaan.

Met veel support vanaf de zijlijn, waaronder de andere vrouwenteams van Quick Boys, was het Sarah Varkevisser die de stand gelijk wist te maken. Met een spannende stand van 1-1 gingen beide ploegen de kleedkamer in voor de rust en kon de meiden van QB de nodige tips van trainer Timo Remmelzwaal ontvangen. De woorden van Timo kwamen wel aan, want er werd meteen feller gespeeld. Er werd daadwerkelijk voor het kampioenschap gestreden.

Door hands in het 16 meter gebied van de Rijnsburgers kwam de bal op de penaltystip te liggen. Het was aan Rosanne Haasnoot om deze binnen de palen te schieten, en dat deed ze gelukkig ook. Met een rustig balletje in de hoek stond Quick Boys eindelijk voor. De hoop keerde langzaam terug. Al helemaal nadat Evy Heeringa een vrije trap mocht nemen ter hoogte van de middenlijn. Met veel kracht ging de bal net over de keeper heen en stond het 1-3.

Met nog maar 10 minuten op de klok dachten de blauwwitten het kampioenschap al binnen te hebben, maar hadden iets te vroeg gejuicht. Doordat er deze keer hands viel in het 16 meter gebied van Quick Boys kreeg RBB een penalty en ook zij schoten deze erin (2-3). Al vrij kort daarop volgde de 3-3… Met nu nog maar enkele minuten, zeg maar gerust seconden over, werd de uitgooi voor QB vrij snel genomen waardoor aanvaller Daniëlle een mooie kans creëerde. Helaas hield de keeper dit schot, maar Sarah Varkevisser stond klaar om van deze actie alsnog een goal te maken. Zo is Quick Boys VR 2 in de allerlaatste seconde kampioen geworden!

Voor de competitie hoeven de meiden van Quick Boys nog maar 2 wedstrijden te winnen om ongeslagen te blijven. Daarnaast spelen zij ook binnenkort de halve finale voor de beker.