Doelpuntloze derby op Duinwetering

De uitwedstrijd bij Noordwijk heeft Quick Boys een doelpuntloos gelijkspel opgeleverd. Dat was teleurstellend in twee opzichten. Ten eerste omdat er revanchegevoelens leefden na de flinke nederlaag op Nieuw Zuid, eerder dit seizoen. Maar ook op basis van de aanwezige voetbalkwaliteit. Eén punt uit beide duels van deze jaargang tegen dit Noordwijk, is voor het team van Duivenvoorden gewoon veel te mager.

Gezien het wedstrijdverloop valt er wél leven met een puntendeling. Mede door de omstandigheden kon Noordwijk in haar kracht komen met het geliefde fysieke spel en lange ballen naar voren.

De harde wind stond dwars over het hobbelige kunstgrasveld. Bovendien liet de lankmoedig fluitende scheidsrechter de thuisploeg vanaf het begin wegkomen met een aantal (te) pittige overtredingen. Logischerwijs een signaal voor de rood-witten om daarin steeds meer de grens op te zoeken.

Bizar genoeg werd de eerste gele prent getoond aan een speler van Quick Boys, wegens een duwfout (!). Maar eerlijk is eerlijk, voetballend zaten de blauw-witten er ook niet lekker in. Nooit kregen ze voor langere tijd druk op de tegenstander, normaal toch een van de sterke punten.

Veel passes waren onnauwkeurig en de tweede bal was te vaak voor Noordwijk. Er kwamen in de eerste helft ook nauwelijks kansen, terwijl het aan de andere kant een paar keer behoorlijk dreigend werd. Dat leverde een aantal corners, een bal op de paal en een – terecht – afgekeurde goal wegens buitenspel op.

Na rust hadden de gasten het voordeel van de wind in de rug. Er kwam ook wel iets meer controle over de wedstrijd. Je zou dan verwachten dat er vaker van afstand op het doel wordt gevuurd. Maar het was juist Noordwijk dat dit een paar keer deed. Eén poging eindigde zelfs op de lat.

Even later kwam er dan eindelijk een échte kans voor Quick Boys, en wat voor een. Na een vrije schop eindigde de kopbal van Broekhuizen op de lat. De Katwijkers oogden in deze fase een stuk fitter en drongen meer aan. Toch bleef het oppassen voor de uitbraken van de noorderburen.

Er kwamen nog wat spannende momenten aan beide kanten. Met name Blommestijn kreeg nog een flinke kans vlakbij het doel, maar hij had teveel tijd nodig. Zo eindigde deze Noordwijk-Quick Boys in een puntendeling zonder goals.

Foto’s: Pro Shots

Opstelling Quick Boys:

1. (k) Paul van der Helm ©
2. Chima Bosman
7. Sem van Duijn
11. Ravelino Junte
14. Guus Offerhaus
15. Nigel Ogidi Nwankwo
18. Jesse Reinders
24. Jason Meerstadt
25. Tyrone Owusu
28. Nick Broekhuizen
29. Koen Blommestijn

Opstelling vv Noordwijk:

(k) Jansen
Bouwman
Barbosa Nhoca
Reemnet
Van Oosten
Groot
De Vré
Zethof
Bosma
Wendt ©
Rietveld

Wisselspelers Quick Boys

21. (k) Timon Fikkert
3. Ivailo Staal
6. Bram Franken
22. Kees Zwanenburg
27. Hadi Erol
32. Jouke Vlieland

Wissels Quick Boys (in):

61. 🟢 Ivailo Staal

74. 🟢 Bram Franken

90. 🟢 Hadi Erol

(uit):

🔴 Chima Bosman

🔴 Ravelino Junte

🔴 Nigel Ogidi Nwankwo